Ineficiența administrației publice din România se datorează faptului că 33 % dintre angajații statului stau degeaba în timpul programului

0
1221

În plus, potrivit analizei antreprenorului Dragoş Anastasiu, o altă treime dintre bugetari își fac treaba doar în prezența șefilor.

Cifrele publicate de Ministerul Finanțelor Publice arată că anul trecut aproape 1,2 milioane de români lucrau la stat, dar potrivit lui Anastasiu, doar 400 de mii dintre aceștia își fac treaba cu adevărat.

„Ce aud de la cei care au fost în interior: avem undeva la 33 la sută oameni care nu fac aproape nimic. 33 la sută oameni care fac dacă stai cu biciul, 33 oameni care fac. Asta înseamnă că dacă renunți la 30 la sută din aparatul bugetar nu se întâmplă mare lucru, întrebarea e cum îi depistezi?

Când vine șeful și zice: hai să ne despărțim de colegii care nu fac nimic intervine mila. Cine are mila asta? Ăia 33 care fac treaba. Avem sentimentul de colectivism în noi. Ăia care sunt buni și ar putea fi plătiți cu 33% mai mult, din solidaritate prost înțeleasă îi păstrează și pe ceilalți”, a declarat Anastasiu la Digi 24.

Iată ce spunea în 2015 ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, făcând o radiografie smiliară a sistemului de administrație publică din țara noastră :

„Sunt oameni care se sacrifică – viețile, familiile, timpul liber. Sunt oameni care nu petrec doar opt ore pe zi la serviciu. Sunt oameni care stau 10-12-14 ore pe zi. Nu spun că fac toți asta. Sunt foarte mulți din sistemul de stat care la ora – nu la 4.00, poate chiar mai devreme – au spart ușa. Iar dacă stau la serviciu, poate o oră doar alocă pentru ceea ce fac ei la serviciu. Ei, aceștia trebuie să plece din administrație”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here