INDUSTRIA HOTELIERĂ EUROPEANĂ DEPĂŞEŞTE S.U.A., PENTRU PRIMA DATĂ, DE LA IEŞIREA DIN CRIZĂ

0
2175

Consultantul hotelier STR a raportat în această săptămână că în anul 2015, pentru prima dată după 2010, industria hotelieră europeană a depăşit-o pe cea din S.U.A. în privinţa veniturilor anuale înregistrate pe cameră (RevPAR).

Calculată în dolari SUA, la sfârșitul anului 2015 rata de creștere a veniturilor anuale înregistrate pe cameră (RevPAR) a Europei a ajuns la + 6,9% (US $ 83.94), în timp ce rata de creștere a SUA s-a situat la + 6,3% (US $ 78.65).

Atât SUA cât și Europa au raportat timp de șase ani consecutivi o creștere a veniturilor anuale înregistrate pe cameră (RevPAR) după ce fiecare dintre cele două industrii au avut o cădere de două cifre, ca urmare a crizei financiare în 2009. Între anii 2011 și 2014, industria hotelieră din SUA a cunoscut în mod constant o rată mai mare de creștere. În 2014, rata de creştere în SUA a atins nivelul RevPAR + 8,1%, comparativ cu + 4,3% pentru Europa.

În ciuda măsurilor de securitate suplimentare pe care marile capitale ale Europei au fost nevoite să le ia din cauza atentatelor și amenințărilor teroriste, la sfârșitul anului 2015, mai multe piețe din regiune au prezentat rezultate generale foarte bune. Conform analiștilor STR, slăbirea Euro și cererea crescută din Africa de Nord a jucat un rol major, hotelurile europene raportând performanțe extrem de ridicate în lunile de vară, de până la + 9,9% creștere a venitului anual înregistrat pe cameră (RevPAR) în luna iunie, de + 13,0% în luna iulie și + 8,4% în luna august.

Printre cele mai importante piețe europene care au înregistrat o creștere notabilă a veniturilor anuale înregistrate pe cameră (RevPAR) se numără:

  • Amsterdam, Olanda (+ 12,1%)
  • Dublin, Irlanda (+ 23,3%)
  • Barcelona, ​​Spania (+ 11,3%)
  • Milano, Italia (+ 30,3%)
  • Varșovia, Polonia (+ 9,8%)
  • Praga, Republica Cehă (+ 14,6%)

Tendință de creştere puternică a industriei hoteliere europene a continuat şi în anul 2016, înregistrând în luna ianuarie o creştere de + 3,0% față de + 2,5% cât a înregistrat industria hotelieră americană. Pentru prima dată după anul 2010, Europa a deschis anul cu o creștere a veniturilor anuale înregistrate pe cameră (RevPAR) mai mare decât cea a S.U.A.

“Cele mai multe hoteluri europene au avut un fantastic 2015 și ar trebui să fie în măsură să continue sub acest impuls până în anul 2016”, a declarat Robin Rossmann, managing director pentru STR. “În timp ce SUA și-a menținut performanțe mai ridicate după ieşirea din recesiune, Europa este, cu siguranţă, în faza de recuperare și viitorul arată luminos. În timp ce cererea va rămâne ridicată pe ambele piețe, 3,0% în SUA și 2,9% în Europa, va fi interesant de văzut modul în care proiectul de creștere accelerată a aprovizionării în SUA va pune presiune pe gradul de ocupare a hotelurilor, în timp ce tendința de creștere a aprovizionării în Europa va rămâne lentă și constantă.”

www.worldpropertyjournal.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here