Încă o minciună, ce mai contează! Teodorovici minte, gaura la buget e de trei ori mai mare

0
677

Datele publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe, indică „dezastrul de la buget”, consideră economistul Florin Cîţu, argumentând veniturile colectate la buget, cu 24 miliarde de lei mai mici decât cele luate în calcul la rectificarea bugetară din septembrie.

Florin Cîţu, preşedintele Comisiei economice, de industrie şi servicii din cadrul Senatului, scrie :

Teodorovici recunoaşte. A minţit. Bugetul pentru 2018 a fost construit cu venituri de 287 miliarde lei. La rectificarea din septembrie, pentru a ieşi pozitivă, Teodorovici a plusat şi a construit un buget cu venituri de 295 miliarde lei”.

Acum bomba. Teodorovici recunoaşte că a minţit. Rectificarea bugetară prezentată ieri, arată venituri bugetare în 2018 de… atenţie… doar… 271 milarde lei.  

Mai mici cu 24 miliarde lei decât „estima” în urmă cu două luni baiatul de la finanţe. Nimeni nu greşeşte cu 24 miliarde lei în două luni. Este clar că a minţit şi a manipulat.  

Trebuie să recunosc că analiza mea de la începutul anului a fost greşită. Estimam că veniturile sunt supradimensionate în buget, pentru a da bine, cu 8 miliarde lei. Acum vedem adevărul, gaura la buget este de trei ori mai mare”, încheie preşedintele Comisiei economice, de industrie şi servicii din cadrul Senatului.  

Ministerul Finanţelor Publice a supus dezbaterii publice a doua rectificare bugetară din 2018, care taie fonduri de peste 2 miliarde de lei de la opt ministere, inclusiv Transpoprturile, pentru a acoperi cheltuiwelile cu pensiile şi salariile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here