Inaugurare expoziţie „Viaţa şi opera muzicianului şi compozitorului român George Enescu”

0
1329

Consulatul General al României la Sevilla în colaborare cu Institutul Cultural Român de la Madrid și cu sprijinul Muzeului Interactiv al Muzicii Malaga au inaugurat ieri, 17 martie a.c. expoziţia „Viaţa şi opera muzicianului şi compozitorului român George Enescu”.
Prin intermediul acestei expoziții ne dorim să prezentăm publicului larg opera muzicianului, compozitorului și pedagogului român, personalitate carismatică a epocii sale, într-o atmosferă deosebită, creată cu ingeniozitate de către Muzeul Interactiv al Muzicii din Malaga, menită să înlesnească apropierea publicului larg de muzica renumitului compozitor român.

La inaugurare au participat reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditaţi la Malaga, ai autorităţilor regionale precum şi ai comunităţii de români rezidenţi în Malaga.
Proiectul expoziţional se înscrie în seria de evenimente culturale prevăzute în planul de activităţi de diplomaţie publică ale oficiului consular pentru anul 2022, ce au ca obiectiv promovarea culturii şi a tradiţiilor naţionale.
De asemenea, evenimentul de lansare al expoziției, a beneficiat de un mini-recital de muzică clasică, susţinut de 2 distinşi violonişti români din cadrul filarmonicii Malaga (Nicolae Anton Ciocan şi Nicolae Făureanu), prilej cu care au fost interpretate o serie de arii ale cunoscutului compozitor român, iar la final, invitații s-au bucurat de un moment gastronomic romanesc, realizat cu sprijinul patiseriei La Julia. De asemenea, mulțumim ansamblului folcroric Tezaurul Carpaţilor pentru prezenţă.
Expoziţia va ramâne deschisă în perioada 17 martie – 19 iunie a.c.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here