În zona de Nord a Capitalei sunt în execuție sau urmează să fie lansate proiecte de anvergură, de birouri, retail, rezidențial și hoteluri, investiții estimate la aproximativ un miliard de euro

0
1310

Zonele Pipera Sud și Barbu Văcărescu urmează să intre într-o nouă etapă de dezvoltare. Analiștii de la Bucharest Real Estate Club, vorbesc despre Hubul Metropolitan de Nord al Bucureștiului care, paradoxal, va avea “capitala” în Pipera Sud. Asta deși zona are o infrastructură rutieră perimată, transportul public nu este optimizat, iar pentru moment, planurile de modernizare ale autorităților nu au un termen de finalizare concret.

În zona de Nord a Capitalei, patru dezvoltatori cu tradiție la nivel modial anunță proiecte de sute de milioane de euro:

 1.Globalworth, cel mai mare proprietar de spații de birouri din România,

 2.Fondul de investiții sud african Nepi Rockcastle,

 3.multinaționala suedeză Skanska ,

 4.One United Properties, unul dintre cei mai cunoscuți dezvoltatorii imobiliari de produse rezidențiale premium.

Trei dintre aceștia urmează să investească în Pipera Sud, în timp ce al patrulea are planuri de reconversie în imediata vecinătate a cartierului de afaceri.

Conform analiștilor de la Bucharest Real Estate Club, Globalworth a cheltuit aproximativ 16 milioane de euro pe două terenuri în apropierea proiectelor sale, Globalworth Plaza & Green Court. Compania intenționează să dezvolte aici două proiecte de birouri inovatoare, în suprafață de 40.000 metri pătrați, cu lobby neconvenţional, un acoperiş verde şi spaţii de lucru flexibile.

Tot în Pipera Sud, compania dezvoltă Globalworth Campus, un business park premium de 88.000 de metri pătrați, compus din trei clădiri, ce urmează să fie finalizat în întregime până la finalul lui 2018. Una dintre cele mai mari companii la nivel mondial, Amazon, a închiriat aici 13.500 de metri pătrați, pentru noul său centru din București și urmează să intre pe piața din România.

Compania suedeză Skanska, parteneră de afaceri pe plan național cu Ikea, a început lucrările la un proiect care, odată finalizat, va lărgi piața de birouri din zonă cu încă 40.000 de metri pătrați. Complexul Equilibrum de pe strada Gara Herăstrău ( între Gara Herăstrău și Fabrica de Glucoză ) înseamnă într-o primă fază 20.800 de metri pătrați. Skanska a alocat deja 37 milioane de euro, întreg complexul urmând să totalizeze o suprafață de 40.700 de metri pătrați.

Aceeasi analiști mentionează că zona atrage și atenția investitorilor din domeniu hotelier. Compania lituaniană Apex Alliance, care deține în București hotelurile Europa Royale și Hilton Garden Inn, construiește pe bulevardul Dimitrie Pompeiu un hotel de patru stele ce va fi afiliat lanțului Courtyard Marriott.  Noul hotel va fi gata în 2019 și va oferi 259 de camere, 119 locuri de parcare, un bar, un restaurant, dar și un centru modern de conferințe.

Nici cererea din zona rezidențială nu a fost ocolită de investitori. Specialiștii au contorizat proiecte ce totalizează peste 5.000 de apartamente. La toate acestea se adaugă și proiectul public al Spitalului Metropolitan. Acesta urmează să fie construit lângă autobaza RATB Pipera. Noua unitate medicală va avea 1.500 de paturi și necesită investiții de 300 de milioane de euro.

„După ce inițial se părea că Barbu Văcărescu – Pipera și-a atins potențialul, iar dezvoltatorii se orientau către alte cartiere ale Bucureștiului, zona intră acum într-o nouă etapă de dezvoltare, tranformându-se în Hubul Metropolitan de Nord al Bucureștiului. Noi investiții estimate la aproximativ un miliard de euro în proiecte de anvergură, de birouri, retail, rezidențial și  hotelier, împreună cu o investiția publică într-un nou spital, aduc noi oportunități pe piața locală imobiliară”, a declarat, pentru Libertatea, Despina Ponomarenco, reprezentantul Bucharest Real Estate Club.

În ultimii doi ani, investitori instituționali, precum și jucători locali și internaționali au făcut achiziții semnificative în zonă. În 2017, Growthpoint și BERD au intrat în acționariatul Globalworth, după ce au cumpărat un pachet de aproape 30%, iar miliardarul israelian Teddy Sagi a cumparat Swan Business Park, pentru 30 de milioane de euro. Totul în contextul în care zona are cea mai mare densitate de chiriași de tipul AAA, adică “triple A tenant”.

Toate detaliile pe:

https://www.libertatea.ro/salvatipipera/salvatipipera-boom-imobiliar-de-1-mld-de-euro-patru-zgarie-nori-si-un-hotel-marriott-de-4-stele-2195374

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here