În timp ce firma “Tel Drum” a rămas cu banii, frauda comisă, de zeci de milioane de euro, a fost recuperată din banii românilor

0
1408
dragnea psd

DNA a anunţat că a deschis o anchetă penală împotriva lui Liviu Dragnea şi a altor 8 funcţionari publici, dar şi a unor oameni de afaceri, care ar fi participat la o fraudă de zeci de milioane de euro.

Comisia Europeana a cerut în 2016 autorităților române să aplice corecții financiare pentru fondurile UE investigate de oficiul european de lupta anti-frauda OLAF, in cazul Tel Drum, iar Romania a acceptat aceste corecții.

România ar fi înapoiat din banii noştri fondurile europene pe care Consiliul Judeţean Teleorman, prin firma ″Tel Drum″, i-ar fi fraudat după cum a stabilit ″Biroul European Antifrauda″, adică OLAF.

Comisia europeană a primit în 2016 o recomandare de la Biroul european antifrauda, adică de la OLAF, referitoare la asfaltarea drumurilor judeţene din Teleorman din bani europeni. În acest raport se cerea recuperarea imediata a 21 de milioane de euro.

″În acord cu aceste recomandari, departamentele Comisiei au cerut României să facă toate corecturile necesare în aşa fel încât bugetul UE să nu fie afectat, România a fost de acord să aplice aceste corecţii”, se precizează într-un răspuns al biroului de presă al Comisiei Europene.

Acum, este rândul statului român să recupereze gaura din buget de la presupuşii vinovaţi. Este treaba DNA să probeze că frauda a existat şi că banii europeni nu au fost folosiţi corect.

Dacă procurorii demonstrează acest lucru, paguba de 21 de milioane de euro ar trebui plătită de Liviu Dragnea şi de ceilalţi 8 suspecţi din dosar, dar şi de firma Tel Drum la care au ajuns banii.

“Această investigaţie este un exemplu perfect de cooperare pozitivă între OLAF şi autorităţile naţionale. OLAF a dus la capăt o investigaţie detaliată care speram să abia un efect descurajant”, susţine directorul general al Biroului european antifrauda, Nicholas Ilett.

Biroul European Antifrauda sau OLAF este un organism al Uniunii Europene care investighează frauda împotriva bugetului UE, corupţia şi comportamentele inacceptabile din institutiiile europene. De asemenea, dezvolta politici antifraudă pentru Comisia Europeană.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here