În România, nivelul de educație financiară este atât de scăzut, încât Rwanda și Ciad sunt înaintea noastră la acest capitol

0
1394

Lucian Anghel, președintele Bursei de Valori București, a spus, în cadrul Romanian Stock Market Summit, că scăderile de la finalul anului trecut semnalează perspectivele economice care ar trebui să ne îngrijoreze.

“Am văzut la finele anului trecut o scădere extrem de puternică. Probabil acest șir de scăderi a fost cel mai mare din ultimii 10 ani ai pieței de capital, după 6 ani de creștere a indicelui principal BET. Se spune ca piața are întotdeauna dreptate. Acestă scădere semnalează că perspectivele economice ar trebui să ne îngrijoreze. Sunt mult analiști și investitori care au dat acest semnal. Acest lucru ar trebui să fie extrem de serios luat în calcul”, a explicat Anghel.

El a precizat că politicul și economicul trebuie să facă o alianță, să încheie un pact pentru prosperitate.

“Pachetul pentru prosperitate este soluția. Trebuie să construim viitorul împreună cu mediul politic. Dacă dorim prosperitate pentru români, mediul privat nu poate fi ignorat. Mediul privat în România generează aproape 80% din valoarea adăugată în aceasta țară. PIB înseamnă valoare adăugată. Dacă dorim prosperitate nu poate fi ignorat”, a mai spus oficialul BVB.

Potrivit acestuia, un parteneriat între politic și economic susținut ar putea crea locuri de muncă și bunăstare, iar bugetul câștigă încasând taxe și impozite.

El a vorbit și despre nivelul scăzut de educație financiară din România, amintind că Rwanda și Ciad sunt înaintea noastră la acest capitol.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here