In plină criza economică, romanii merg in vacante, investesc in criptomonede și imobiliare. In condițiile in care statul roman se împrumuta pentru a susține cheltuielile OPERAȚIONALE. Mulți nu știu ce înseamnă acest lucru.
Daca nu faci investiții sustenabile, nu ai cum sa te redresezi. In niciun caz dacă te împrumuți ca sa trăiești. Dar sa ne uitam puțin in curtea vecinului.
Germania, care a terminat anul 2019 cu un excedent de 1,4% din PIB, nu s-a grăbit sa investească.
Consumul de imobiliare a scăzut drastic in 2020. România a avut in 2019 cel mai mare deficit din UE. Acest fapt a determinat UE sa deschidă in 4 Martie 2020, procedura de deficit excesiv against RO, însă măsura nu a fost continuata din cauza pandemiei.
Cel mai probabil, după încheierea acesteia sa va relua. O alta utopie românească este entuziasmul privind digitalizarea.
Cei care doresc “digitalizarea” in domeniul financiar, își doresc de fapt niște check-uri prin care sa verifice anumite operațiuni și/sau angajați. Oameni buni, pt acest lucru este necesar un AUDIT, nu digitalizare.
In postul următor voi atasa un Excel cu ajutorul căruia calculam automat impozitul pe profit doar cu ajutorul unei balanțe, fără a avea accounting knowledge.