În primăvară, în timpul stării de urgență, îngrijorată peste măsură de sănătatea bucureştenilor, Gabriela Firea a cumpărat adăposturi pentru stațiile de autobuz în valoare de 17 milioane de euro

0
7839

81.632.920 lei este suma totală pe care Primăria municipiului București s-a angajat să o plătească către firma fiului primarului din Comuna Cornu, în baza unui contract cadru care se întinde pe o perioadă de patru ani și care are ca obiect,  achiziția (inclusiv montajul) unui numar de 500 pana la 2000 de adăposturi, pentru  stațiile de autobuz și troleibuz.

Atribuirea consistentului contract a avut loc la data de 30 martie şi a fost publicată, în SEAP, la data de 1 aprilie.

La vremea respectivă europarlamentarul Clotilde Armand, actualmente primarul Sectorului 1, scria într-o postare pe o rețea de socializare că „în plină pandemie, Primăria Municipiului București a acordat ieri un contract în valoare de 18.376.224 euro unei firme controlată de Alexandru Nanu – fiul primarului din Cornu, fost vicepreședinte TSD Prahova, este patronul clubului NUBA și amic cu Vlad Cosma & Sebastian Ghiță”.

Doar două firme au depus oferte la licitația organizată de primăria condusă, la acea vreme, de Gabriela Firea. „Marele premiu”, constând într-un contract gras a mers către compania Euromedia Group care, din punct de vedere al prețului oferit, al duratei de montare/demontare şi a garanției oferite, a întrunit criteriile cerute.

La această sumă consistentă, surprinde termenul extrem de mic al garanţiei, Euromedia Group oferind fix durata minimă cerută prin Caietul de Sarcini al licitaţiei: „Durata perioadei de garanție va fi de minim 24 de luni de la recepție, termen ce reprezintă cerinţa minimă. Primăria consideră că adăposturile modulare trebuie să asigure, prin amenajările de bază, pentru o perioadă cât mai mare, un grad sporit de protejare a călătorilor față de intemperii, soare, față de circulația motorizată, etc, condiții sigure, confortabile și convenabile pe perioada de așteptare a vehiculului public de transport”.

Este evident pentru toată lumea că la mijloc este o mare prietenie de partid… „Ar fi păcat să nu îi ajutăm, pe ai noştri, cu câte un contract… Altfel cum putem păstra partidul unit” şi-au spus, pe rând, toţi cei trecuţi, vremelnic, pe la conducerea Primăriei Bucureşti unde Gabriela Firea a performat, din acest punct de vedere, mai mult decât oricare dintre ceilalţi.

Tatăl, fiului, domnul Cornel Nanu este de 27 de ani primar al comunei Cornu din Judeţul Prahova, locul în care îşi au bârlogul infractorul Adrian Năstase şi plagiatorul Victor Viorel Ponta. Evident că şi primarul Nanu este tot din partea PSD care l-a susţinut să obţină nu mai puţin de 8 mandate, ultimul la recentele alegeri locale. De remarcat este faptul că în decembrie 2016, după ce a fost ales parlamentar, Cornel Nanu s-a retras pentru a-i face loc Andreei Cosma, pupila preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, de al acea vreme, Mircea Cosma, alt PSD-ist de frunte care are probleme cu justiţia. Asta, da, prietenie!

Pic cu pic, prin contracte mai mari sau mai mici, compania Euromedia Group s-a înfruptat din banii Primăriei București sau ai instituțiilor aflate în subordinea acesteia. Astfel, anul trecut a colantat autobuzele turistice Bucharest City Tour, serviciu pentru care a primit 5.000 de euro de la Societatea de Transport București, a prestat „servicii de promovare pe panouri” în valoare de 19.000 de euro pentru Centrul de Proiecte Culturale (ARCUB) București, „servicii de campanie de publicitate” pentru Centrul de Artă și Tradiții al municipiului București, în valoare de 5.000 de euro şi a realizat afișele spectacolului „D- ale Carnavalului”, care s-a jucat la Teatrul Masca, pentru care a încasat 2.700 euro.

O fi bine sau o fi rău să fii fiul primarului din comuna Cornu? Habar n-am… Întrebaţi-l pe Nanu cel mic!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here