În Noiembrie s-a atins cel mai mare nivel al inflației din zona Euro din ultimii doi ani

0
1715
În Noiembrie s-a atins cel mai mare nivel al inflației din zona Euro din ultimii doi ani

Rata anuală a inflaţiei în zona euro se aşteaptă să atingă 0,6% în luna noiembrie, de la 0,5% în octombrie, arată un comunicat publicat miercuri de Oficiul European de Statistică – Eurostat.

Preţurile au crescut la servicii, alimente, ţigări şi alcool.Conform datelor Băncii Centrale Europene, este cel mai ridicat nivel al inflaţiei înregistrat de zona euro după luna aprilie 2014. În luna februarie 2016, rata inflaţiei în zona euro era de -0,2%.

Cele mai mari majorări de prețuri

Potrivit Eurostat, în luna noiembrie cele mai importante majorări de preţuri se estimează că vor fi înregistrate în sectorul serviciilor (o creştere anualizată de 1,1%), urmate de produsele alimentare, alcool şi ţigări (o creştere de 0,7% faţă de 0,4% în octombrie), produsele industriale non-energetice (0,3%) şi de tarifele pentru energie (-1,1% în luna noiembrie, faţă de un declin de 0,9% în luna octombrie).

Inflația va ajunge la 1,4%

Conform previziunilor de toamnă, Comisia Europeană a anunţat – la începutul lunii noiembrie – că se estimează o accelerare a inflaţiei în zona euro până la 1,4% în 2017 de la 0,3% în 2016.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here