În luna august afacerile din industrie au scăzut  cu 1,2%

0
380
afacerile din industrie

Din datele publicate de Institutul Naţional de Statistică reiese că cifra de afaceri a companiilor din industrie a scăzut în luna august cu 1,2%, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, după o creştere în iulie.

În iulie, afacerile din industrie au crescut cu 7,1% faţă de aceeaşi a anului trecut şi cu 13,5% faţă de luna precedentă.

Cifra de afaceri din industrie, în luna august 2019, faţă de luna august 2018, a crescut pe ansamblu cu 1,2%, ca urmare a creşterii înregistrate în industria extractivă (+13,2%) şi în industria prelucrătoare (+0,9%).

Pe marile grupe industriale creşteri au înregistrat: industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+4,7%), industria bunurilor intermediare (+2,7%), industria bunurilor de capital (+1,8%) şi industria bunurilor de uz curent (+0,1%). Industria energetică a scăzut cu 4,2%.

În perioada ianuarie-august, afacerile din industrie au înregistrat un avans de 5,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În 2018, cifra de afaceri din industrie, comparativ cu 2017, a crescut pe ansamblu cu 11,8% datorită creşterii industriei prelucrătoare (+12%) şi industriei extractive (+6%).

Citeste si  Randamentele așteptate de investitori au atins nivelul anterior crizei provocate de pandemie în mai multe industrii din România

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here