În luna august afacerile din comerţul cu amănuntul au încetinit, având o creştere de doar 6,7%

0
595

Datele transmise de Institutul Naţional de Statistică arată că volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut în august, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, ca serie brută, cu 6,7%, ritm scăzut faţă de cel din luna precedentă.

În iulie, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, ca serie brută, cu 8,3%.

În august, faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut atât ca serie brută cu 6,7%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 8%.

Avansul, pe serie brută, s-a datorat creşterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+13,6%), vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+5,1%) şi la vânzările de produse nealimentare (+4,2%).

În perioada ianuarie-august, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, a înregistrat o creştere cu 7% datorită creşterii vânzărilor de produse nealimentare (+8,8%), comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+7,2%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+4,9%).

În 2018, faţă de 2017, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut, ca serie brută, cu 5,4%, ritm scăzut faţă de cel din anul precedent.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here