Din prejudiciul de 60 de milioane de euro de la inculpaţii din dosarul ICA, printre care şi Dan Voiculescu, Fiscul a reuşit să recupereze, în patru ani, numai 15%.
De curând, puşcăriaşul Voiculescu a lansat un contraatac la ANAF, pe care îl acuză că i-a reţinut prea mult din pensie în contul prejudiciului. Mai precis, la patru ani de la sentinţa prin care Dan Voiculescu a fost condamnat la zece ani de închisoare în dosarul ICA, ANAF a recuperat doar 8,7 milioane de euro din prejudiciul constatat.
„Până la data prezentei (ianuarie 2019, n.r.), în dosarul penal a fost recuperată suma de 40.993.727 lei (puţin peste 8,7 milioane de euro, n.r.). Sumele încasate s-au recuperat integral prin procedura de executare silită, respectiv în urma înfiinţării popririlor bancare, a popririlor asupra sumelor datorate debitorilor de către terţi şi prin valorificarea unor bunuri aflate în proprietatea debitorilor. Procedura de executare silită se efectuează integral, până la recuperarea în totalitate a sumelor stabilite de instanţele de judecată”, a arătat ANAF într-un răspuns la o solicitare de presă.
Anul trecut, în august, Fiscul afirma că a recuperat circa 40.187.003 lei din prejudiciu. Drept urmare, în ultima jumătate de an, ANAF a reuşit să recupereze doar puţin peste 800.000 de lei (aprox. 170.000 de euro) de la inculpaţi. Fiscul mai are încă de vândut fostul sediu al Antenelor şi cel al grupului de firme Grivco, imobile aparţinând inculpaţilor şi pentru care instanţa a dispus, în 2014, confiscarea. Vânzarea celor două imobile este blocată deocamdată de un litigiu deschis de Dan Voiculescu privind dreptul de preemţiune la cumpărare, potrivit site-ului Agenţiei naţionale de administrare a bunurilor indisponibilizate (ANABI).
ANAF, bun de plată
La finalul anului trecut, Dan Voiculescu a executat silit Fiscul, pentru că i-a oprit prea mulţi bani din pensie, pentru recuperarea prejudiciului. Judecătoria Sectorului 1 i-a dat dreptate şi, astfel, Voiculescu a recuperat de la ANAF aproape 30.000 de lei. Decizia instanţei are la bază o hotărâre a Tribunalului Bucureşti, unde Dan Voiculescu a depus o plângere şi a câştigat ca în procedura de recuperare a prejudiciului din dosarul ICA să-i fie reţinută doar o treime din pensie, potrivit normelor în vigoare. Dan Voiculescu a fost eliberat condiţionat în vara anului 2017, în urma executării unei treimi din pedeapsa de 10 ani primită, în 2014, în acest dosar.
aceasta suma este una umflata de procurorii vremii adica de oamenii lui basescu
daca i sa pus poprire pe pensie sa fie corecta poprirea nu se ia fiscul cat considera el oricum este destul de ciudat asta cu oprirea din venituri
oricum este un dosar in care s au facut ani grei de puscarie degeaba
fiecare judeca dupa cum stie ins aici este ceva putred de tot este singurul dosar in care judecatorul cel care a pronuntat decizia a fost exclusa de doua ori din magistratura
ce legatura mai are voiculescu cu acest asa zis prejudiciu?cand totul este patronat de stat?serios acum nu va legatura
cu totii stim ca dosarul a fost fabricat de kovesi la ordinul lui basescu ce dracu ca doar nu suntem copii mici
fiscul face numai abuzuri daca este o autoritate de stat asta nu insemana ca poate face ce vrea cu banii oamenilor