În ciuda opiniilor contra, Guvernul a aprobat modificarea Legii insolvenţei

0
853

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că Guvernul a aprobat Ordonanţa de Urgenţă care completează Legea insolvenţei, iar ministerul pe care-l conduce a constatat îndeplinirea exigenţelor constituţionale în cazul aceastei măsuri. Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a susţinut că adoptarea Ordonanţei care completează Legea insolvenţei va ajuta firmele aflate în insolvenţă să se redreseze, iar statul va avea va avea mai multe şanse de a-şi recupera o parte din datorii, în condiţiile în care mai mult de 6.000 de companii, cu peste 64.000 de salariaţi, sunt în procedura de insolvenţă. Ordonanţa va permite, în cazul firmelor aflate în insolvenţă, cu datorii la bugetul statului, conversia creanţelor în acţiuni, iar Fiscul va avea o procedură clară în acest sens, potrivit ministrului.

Guvernul a adoptat, în şedinţa de Guvern, Ordonanţă de Urgenţă prin care se va modifica legislaţia privind insolvenţa. Toader a precizat că Ministerul Justiţiei a constatat îndeplinirea exigenţelor constituţionale şi a plecat la scurt timp după începerea conferinţei de presă.

”Ministerul Justiţiei a evaluat aspectele de legalitate, de conformitate cu legea fundamentală, Constituţia. Am considerat că exigenţele constituţionale sunt îndeplinite. Întrebările de oportunitate a dimensiunii economice le adresaţi domnului ministru Teodorovici, care vă va răspunde. Eu vă mulţumesc, vă doresc succes şi m-am retras. Eu trebuie să plec la Suceava, la întâlnirea cu preşedinţii de curţi de apel şi cu conducerea CSM-ului. La revedere!”, a spus ministrul Justiţiei.

Întrebat dacă s-a împăcat cu Teodorovici, Toader a răspuns ”acum, în momentul acesta”, fiind completat apoi de Teodorovici ”până la următorul aviz”.

Ministrul Finanţelor, a afirmat, la jumătatea lunii septembrie, că a observat o lipsă a unei dorinţe de asumare din partea ministrului Justiţiei în ceea ce priveşte cadrul legislativ pentru înfiinţarea Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI). Teodorovici l-a criticat pe Tudorel Toader este mai mereu plecat în delegaţie.

Ulterior, Toader a afirmat, referitor la “nemulţumirea” ministrului de Finanţe, că atunci când a făcut declaraţia respectivă, “probabil emoţională”, acesta s-a “gândit la altceva sau la altcineva”.

Teodorovici a atras atenţia că firmele în insolvenţă au arierate bugetare de peste 63 miliarde de lei, iar gradul de recuperare este de doar 6%.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here