În Bucureşti, indemnizaţia de creşterea copilului, e aproape dublă faţă de cea din Vaslui

0
625

Indemnizaţia de creşterea copilului reprezintă 85% din media veniturilor nete realizate de părinte, în ultimele 12 luni din ultimii doi ani anteriori datei naşterii copilului.

Datele Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, comparate de Economica.net, arată că cea mai mare indemnizaţie medie de creşterea copilului din ţară s-a înregistrat în luna septembrie în Bucureşti şi se ridică la 2.730 de lei. Spre comparaţie, în Vaslui avem cea mai mică indemnizaţie medie de creşterea copilului din ţară, în jur de 1.430 de lei.

În septembrie, cele mai mari indemnizaţii medii de creşterea copilului din ţară au fost înregistrate în Bucureşti (circa 2.730 de lei), Ilfov (peste 2.280 de lei), Cluj (peste 2.100 de lei), Timiş (peste 2.000 de lei), arată datele Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS).

Spre comparaţie, cea mai mică indemnizaţie medie de creşterea copilului din ţară a fost raportată în Vaslui, reiese din datele ANPIS, studiate de Economica.net. Aproape 1.430 de lei au primit, în medie, în septembrie părinţii aflaţi în concediu pentru creşterea copilului (ICC) din Vaslui. Circa 2.200 de persoane din acest judeţ au avut în septembrie ICC.

După Vaslui, în clasamentul judeţelor cu cele mai mici indemnizaţii medii de creşterea copilului din ţara noastră urmează Suceava, Harghita şi Buzău, cu ICC care depăşesc 1.430 de lei, reiese din datele ANPIS.

Media naţională a valorii indemnizaţiei de creşterea copilului din luna septembrie a depăşit 1.820 de lei, arată datele ANPIS.

În total, aproape 174.600 de români au încasat în septembrie indemnizaţie de creşterea copilului. Cei mai mulţi sunt din Bucureşti, peste 25.200 de oameni, Cluj – peste 8.600 de persoane, Timiş – peste 8.000 de oameni, Iaşi – aproape 6.900 de părinţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here