În anul 2018, 1000 de firme au primit finanţare ca să participe la târguri internaţionale

0
988

Guvernul a aprobat continuarea programului de subvenţionare a participării la târguri şi misiuni economice, derulat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Executivul a decis să sprijine financiar trei linii care vizează impulsionarea exporturilor:

1.participarea la târguri internaționale,

2.participarea la misiuni economice,

3.realizarea de studii de piață.

”Firmele din România au nevoie să se dezvolte prin ieșirea pe piețele de export, iar prezența la târguri și expoziții relevante din afara țării și-a arătat beneficiile în ultimii ani. Trebuie să ieșim din afara zonei de confort și să accesăm piețe emergente din afara Uniunii Europene cu produse competitive și cu valoare adăugată mare”, a declarat Ștefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Bugetul estimat pentru 2019 este de 105,8 milioane lei, într-o creştere spectaculoasă în raport cu 2018, când a fost de 48,9 milioane de lei. Dar, chiar şi aşa, bugetul a finanţat prezenţa a 850 de firme la 59 târguri internaționale şi la încă 150 la 15 misiuni economice.

Argumentul principal în favoarea măririi bugetului pentru această zonă este creşterea, în ultimii ani, a exporturilor româneşti: de la 4,1% in 2015, la 8,1% în 2018.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here