În 2018, proiectele din România au fost susţinute cu 1,3 miliarde de euro de Banca Europeană de Investiţii

0
739

Grupul Băncii Europene de Investiţii (Grupul BEI) a acordat României suma de 1,311 miliarde euro sub formă de împrumuturi, garanţii, capitaluri proprii şi operaţiuni de microfinanţare, în 2018, a anunţat miercuri instituţia.

Grupul BEI este compus din Banca Europeană de Investiţii (BEI) şi filiala sa, Fondul European de Investiţii (FEI). BEI a semnat noi contracte de împrumut în valoare de 981 milioane de euro, în timp ce FEI a angajat 329 milioane de euro în trei operaţiuni de capitaluri proprii, 13 garanţii şi trei operaţiunii de microfinanţare. Aproximativ 8.800 de întreprinderi mici şi mijlocii au beneficiat de pe urma acestor investiţii, întreprinderi care susţin 200.000 de locuri de muncă în România.

Vicepreşedintele BEI, Andrew McDowell, a declarat:                                                „2018 a fost un an de mare succes pentru Grupul BEI în România. Susţinerea financiară a României prin intermediul finanţărilor în valoare totală de 1,3 miliarde euro a fost acordată în mod echilibrat atât către proiecte din sectorul public, cât şi către tot mai multe întreprinderi mari şi IMM-uri din mediul privat”.

Sprijinul Grupului BEI în 2018 a reprezentat circa 0,64% din PIB-ul României, aceasta ocupând locul 11 în rândul statelor membre ale UE în ceea ce priveşte volumul activităţilor Grupului BEI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here