Importanța pieței de capital. Nicu Marcu: Tebuie să devină un paterner de bază pentru companiile de stat

0
1512

Nicu Marcu, Președintele Autoritătii de Supraveghere Financiară, a vorbit despre importanța pieței de capital în ceea ce privește companiile de stat, dar și cele din mediul privat.

„Piața de capital trebuie să devină un partener important atât pentru companiile de stat, cât și pentru cele din mediul privat, și nu în ultimul rând să contribuie la dezvoltarea macroeconomică”, a spus Marcu.

” În contextul măsurilor promovate pentru dezvoltarea pieței de capital din România, Autoritatea de Supraveghere Financiară, în colaborare cu Ministerul Finanțelor Publice, va derula proiectul privind „Strategia națională pentru piața de capital“, finanțat prin Programul de Sprijin Pentru Reforme Structurale (Structural Reform Support Programme)”, a spus Nicu Marcu.

Totodată, acesta a mai precizat cine va sprijini acest proiect și care este obiectivul acestuia.

”Proiectul va beneficia de sprijinul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD), în calitate de consultant și are ca obiectiv elaborarea unei strategii naționale care să se bazeze pe o analiză a situației actuale a pieței de capital din Romania și a structurii acesteia.
Vor fi identificate și principalele probleme structurale rezultate din analiza cadrului de reglementare”, a mai spus Președintele Autoritătii de Supraveghere Financiară.

În ceea ce privește demararae acțiunilor, acestea vor începe în toamna acestui an.

”Strategia va fi fundamentată printr-un dialog cu actorii pieței financiare și vor fi realizate analize diagnostic privind problemele structurale și barierele semnificative în dezvoltarea pieței de capital din România. Activitățile vor fi demarate în toamna acestui an”, a mai spus acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here