Impactul bugetar cu plata orelor suplimentare pentru poliţişti este de 200 milioane lei

0
952

Plata orelor suplimentare pentru poliţişti are un impact bugetar de circa 200 de milioane de lei, dar este sustenabil, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice.

„Ore suplimentare pentru colegii de la Interne, da, am fost de acord cu o astfel de propunere. Este un impact sustenabil. Se poate suporta la nivelul bugetului de stat. Impactul este undeva la 200 milioane lei”, a sus Teodorovici.

El a precizat că orice propunere care se face pe zona Jandarmeriei va fi analizată de Ministerul Finanţelor, iar dacă se susţine, va fi pusă în aplicare.

Ministrul Finanţelor a afirmat: „Orice propunere care se face şi care să îndrepte anumite anumite lucruri, nu numai pe partea de resurse umane, chiar şi nevoia de investiţii pe zona Jandarmeriei va fi analizată de Ministerul Finanţelor Publice şi, pe măsură ce se pot susţine din buget, o să facem”.

Ministerul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat că este necesară introducerea posibilităţii plăţii orelor suplimentare pentru angajaţii care desfăşoară activităţi deosebite cu caracter operativ sau neprevăzut.

Ministrul a precizat, într-o conferinţă de presă, că, în baza discuţiilor purtate, s-a desprins concluzia ca pentru munca suplimentară derulată în timpul săptămânii şi care nu va putea fi compensată cu timp liber corespunzător în următoarele 60 de zile de la prestarea acesteia să se asigure plata orelor suplimentare.

„Munca suplimentară prestată peste programul normal de lucru va fi dispusă de şeful ierarhic în scris, fără a depăşi 180 de ore anual. În situaţii deosebite, acest plafon va putea fi depăşit, dar nu mai mult de 360 de ore anual, conform limitei maxime stabilite de lege, în acest caz, aprobarea fiind dată de ordonatorul de credite. Conform discuţiilor cu Ministerul de Finanţe, plata orelor suplimentare ar urma să se efectueze într-o limită, din suma soldelor de funcţie, salariilor de funcţie, soldelor de grad, salariilor gradului profesional deţinut, gradaţiilor şi a soldelor de comandă, salariilor de comandă”, a spus ministrul.

Carmen Dan s-a mai pronunţat pentru realizarea unui echilibru între salarizarea jandarmilor şi a poliţiştilor, ambele contribuind la asigurarea ordinii publice şi combaterea criminalităţii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here