IFO Institute: Crestere usoara a producției industriale în Germania

0
1414
IFO institute - Industria Germana

Industria germană se așteaptă ca producția să crească ușor în următoarele luni. Indicatorul ifo relevant a crescut la plus 15,4 puncte în august de la plus 14,3 puncte în iulie. „Încetul cu încetul, industria – motorul economiei germane – revine pe drumul cel bun”, spune Klaus Wohlrabe, șef de sondaje la ifo institute.

Pentru prima dată în peste un an, producătorii de utilaje și echipamente se așteaptă să extindă din nou producția. Indicele a crescut la plus 3 puncte, după ce s-a situat la minus 12 puncte în iulie. Așteptările în procesul de fabricație și prelucrare a metalelor au devenit, de asemenea, pozitive pentru prima dată în aproape doi ani, crescând de la minus 11 puncte în iulie la plus 5 puncte.

Deși companiile auto se așteaptă în continuare la creșterea producției, ele nu mai sunt la fel de optimiste ca în luna precedentă: indicatorul a scăzut ușor de la plus 49 de puncte în iulie la plus 48 de puncte.

Producătorii de mobilă au raportat o perspectivă îmbunătățită la 19 puncte, în creștere față de 7 puncte în iulie, în timp ce producătorii de computere au atins 12 puncte, în creștere față de plus 1 punct în iulie.

În industriile chimice și farmaceutice, valorile au rămas neschimbate la 19 și 22 de puncte.

Producătorii de piele, produse din piele și încălțăminte nu au văzut încă recuperarea. Indicele lor de producție a scăzut drastic la minus 56 de puncte, după ce s-a situat la minus 19 puncte în iulie.

Așteptările din industria textilă și de îmbrăcăminte s-au deteriorat din nou după un nivel maxim intermediar în iulie. Indicatorul a scăzut la minus 10 puncte și, respectiv, minus 15 puncte în august. Pentru producătorii de băuturi, indicatorul a scăzut de la plus 28 de puncte în iulie la plus 2 puncte.

Biroul German de Statistică își va anunța cifrele din iulie pentru producția industrială astăzi, luni 7 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here