Iata si pierderile Emag-aproape 200 milioane de ron

0
2388

Sfârşitul primăverii este marcat de efervescenţa mişcărilor pe care le face eMAG, cel mai mare retailer online pe piaţa românească şi specialist în pierderi…

Imediat după anunţul de delistare de pe Bursă a companiei de curierat Sameday, pachetul majoritar de 80% din acţiuni deţinut de Octavian Bădescu a fost vândut către eMAG, restul de 20% rămânând în posesia acţionarului minoritar Lucian Baltaru.

Pe de altă parte, conform profit.ro, la data de 1 iulie 2017, va deveni operaţională fuziunea prin absorbţie dintre eMAG şi S.C. Fashion Days Shopping SRL companie care administrează fashiondays.ro ai cărei asociaţi sunt S.C. Dante Internaţional S.R.L.(compania care administrează eMAG), 99,9999% și omul de afaceri Iulian Stanciu, CEO eMAG, 0,0001%. Valoarea fuziunii: 2 miliarde de lei.

Citește mai mult aici: https://www.profit.ro/stiri/fuziune-de-2-miliarde-lei-in-retail-ul-online-romanesc-administratorul-emag-ro-va-prelua-firma-din-spatele-fashiondays-ro-16815485

Conform colegilor de la supervizor.ro în urma acestei mişcări, firma mai mică o va înghiţi pe cea mare dacă luăm în calcul faptul că S.C. Fashion Days Shopping S.R.L., compania absorbită, are capitalul social de peste 6 ori mai mare decât cel al S.C. Dante Internaţional S.A. respectiv 7.191.430 lei faţă de 1.152.989 lei. Totuşi din documentele fuziunii rezultă că valoarea de piaţă a celor două companii este invers proporţională, copleşitoare în favoarea S.C. Dante Internaţional S.A. respectiv 1.065.615.000 lei faţă de 21.754.000 lei la cât a fost evaluată S.C. Fashion Days Shopping S.R.L. Cele două companii au fost evaluate prin metoda Fluxurilor de Numerar Actualizate de către VERIDIO S.R.L. companie cu mare experienţă, înfiinţată la începutul anului 2015!!!

Înfiinţată în anul 2009, cu un capital social de 4.000 lei, S.C. Fashion Days Shopping S.R.L. îşi măreşte capitalul social în martie 2016, cu 1.632.801,74 euro (7.191.430 lei) pentru ca în mai puţin de o lună, în aprilie 2016, toate părţile sociale să fie vândute către S.C. Dante Internaţional S.A., 99% şi către Iulian Stanciu, CEO, S.C. Dante Internaţional S.A., 1%. Astfel cunoscutul retailer online de îmbrăcăminte intră sub managementul “de succes” al eMAG. Rezultatul: 3% creşterea cifrei de afaceri şi atenţie, 88% creşterea pierderilor.

Citeşte mai mult aici: http://supervizor.ro/fashion-days-pierderile-au-crescut-cu-88-in-primul-an-de-patronat-emag-cele-doua-companii-vor-fuziona-dante-international-are-o-valoare-de-piata-de-un-miliard-de-lei-1/

Anul acesta, bilanţul companiei Dante Internaţional S.A., a fost depus în termenul prevăzut de lege, nu ca în anul anterior, cu o întârziere de peste 100 de zile.

Citeşte mai mult aici: http://supervizor.ro/emag-pierderi-de-119-milioane-lei-de-17-ori-mai-mari-fata-de-2013-la-sfarsitul-anului-trecut-dante-international-avea-in-conturi-peste-50-milioane-euro-1/

 Conform raportărilor publice, volumul pierderilor a înregistrat un nou maxim istoric de 170, 17 milioane de lei în condiţiile în care cifra de afaceri a crescut exploziv la valoarea de 3,38 miliarde lei, de 2, 28 ori mai mare faţă de anul anterior. În urma fuziunii cu S.C. Fashion Days Shopping S.R.L. se aşteaptă ca anul viitor volumul pierderilor să crească şi mai mult.

Citeşte mai mult aici: http://supervizor.ro/emag-vanzarile-au-crescut-de-228-ori-pana-la-388-miliarde-lei-dar-si-pierderile-au-inregistrat-un-nou-record-170-milioane-lei/

S.C. Dante Internaţional S.A., compania din spatele retailer-ului online eMAG a fost înfiinţată în anul 2002 de omul de afaceri Dan Teodosescu. De-a lungul timpului acţionariatul societăţii a suferit repetate modificări, cea mai interesantă fiind preluarea unui pachet important de acţiuni de la Dan Teodosescu și partenerii săi, Radu Apostolescu și Bogdan Marian Vlad, de către firmele Asesoft Distribution și Asesoft Web, care aparțineau lui Sebastian Ghiță și Iulian Stanciu, actualul CEO.

Citeşte mai mult aici: https://www.observatordeilfov.ro/umbra-lui-sebastian-ghita-ilfov/

Şi aici: https://www.riseproject.ro/firma/dante-international-sa/

Conform Ziarului Financiar, Grupul Naspers a adus în mod constant, în anul 2016, peste 40 de milioane de euro la capitalul social al S.C. Dante Internaţional S.A.

Citeşte mai mult aici: http://m.zf.ro/business-hi-tech/grupul-naspers-a-adus-in-2016-peste-40-de-milioane-de-euro-la-capitalul-emag-16167808

În pofida tuturor semnalelor apărute în presă, eMAG şi al său CEO, Iulian Stanciu merg mai departe în această ameţitoare expansiune generatoare de noi şi noi recorduri de pierdere.

Cât va mai dură şi când se va rupe, rămâne de văzut.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here