Hidroelectrica face presiuni pentru intrarea Hidroserv în insolvență

0
3598
hidroelectrica
Directoratul Hidroelectrica face presiuni, prin reprezentanții săi în Consiliul de Administrație al Hidroserv, pentru intrarea în insolvență a companiei de servicii, punând astfel în pericol siguranța sistemului energetic național, se arată într-un comunicat al sindicatului Hidro Olt.
Liderii sindicali au transmis o adresă primului-ministru al României și ministrului Energiei, în care au cerut demiterea membrilor Directoratului Hidroelectrica, pe motiv că, urmărind maximizarea profitului Hidroelectrica, aceștia au redus programul de lucrări pe care ar fi trebuit să le facă Hidroserv, filiala de servicii și mentenanță a producătorului de energie.
Demiterea membrilor CA

“Solicităm demiterea de urgență a membrilor Directoratului Hidroelectrica și membrilor CA (al Hidroserv — n.r.), care sunt și salariați ai Hidroelectrica SA, și înlocuirea lor cu persoane din afara acesteia. Prin aceasta, viitorul CA nu va mai putea fi suspectat că dorește maximizarea profitului SC Hidroelectrica prin reducerea aberantă a lucrărilor de mentenanță, periclitând astfel siguranța funcționării în condiții de siguranță a Hidroelectrica și pe ansamblu a întregului sistem energetic național”, se arată în comunicatul sindicaliștilor.

Conflict de Interse

Potrivit acestora, membrii CA Hidroserv care sunt și salariați ai Hidroelectrica se află în conflict de interese, atâta vreme cât ei sunt cei care aprobă lucrările de mentenanță ale Hidroelectrica, pe care ar urma să le realizeze Hidroserv.

“Presiunile pentru intrarea în insolvență se fac din partea Directoratului Hidroelectrica SA prin membrii Consiliului de Administrație al Hidroserv care sunt și salariați ai Hidroelectrica (respectiv trei din cinci membri). Menționăm că președintele CA este domnul Marian Sandu, șef Serviciu Urmărire Recepție Lucrări Mentenanță din Hidroelectrica, care gestionează programul de reparații al Hidroserv. Acest fapt reprezintă un evident și grav conflict de interese, aceștia prin pozițiile lor au impus reducerea programului de mentenanță fără a respecta atât prevederile contractului-cadru încheiat pe patru ani între Hidroserv și Hidroelectrica, cât și prevederile Cărților Tehnice ale Hidroagregatelor”, mai spun liderii sindicali.

Politică de subfinanțare

Vineri, Consiliul de Administrație al Hidroserv, filiala de servicii și mentenanță a Hidroelectrica, va analiza, din nou, intrarea în insolvență a companiei, potrivit unui comunicat al Sindicatului Hidroenergetica. Aceasta după ce, în cursul lunilor august și septembrie, au avut loc discuții din ce în ce mai dese pe tema posibilei insolvențe a Hidroserv.

“SSH Hidroserv, singura filială a Hidroelectrica S.A., se îndreaptă spre insolvență și faliment cu pași rapizi. Timp de aproape 4 ani se duce o politică mai mult decât evidentă de subfinanțare a SSH Hidroserv, deși factorii de decizie nu numai că trebuiau să se autosesizeze cu privire la direcția greșita în care se îndreaptă societatea și să ia măsuri, dar nu au luat în considerare repetatele sesizari obiective efectuate de sindicate”, spun sindicaliștii.

Potrivit acestora, pentru existența în viitor a acestei societăți, trebuie obligatoriu adoptate măsuri de creștere a veniturilor SSH Hidroserv și/sau de diminuare a cheltuielilor, în scopul redresării economico-financiare a societății.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here