HG nr. 37/2017 – Forma publicată in Monitorul Oficial, ignoră nota de fundamentare, inițială, a proiectului

0
1710
Forma publicată in Monitorul Oficial, ignoră nota de fundamentare, inițială, a proiectului

HG nr. 37/2017 prevede suplimentarea numărului posturilor din Ministerul Sănătății, menținerea numărului de posturi din serviciile de ambulanță și a numărului de medicii rezidenți.

 În data de 31.01.2017, a fost publicată în Monitorul Oficial Hotărârea nr. 37 din 27 ianuarie 2017 pentru modificarea Hotărârii de Guvern nr. 144/2010 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii, prin care:

 (I) numărul maxim de posturi în cadrul Ministerului Sănătății a crescut de la 313 la 363;

(II) a fost reorganizată structura organizatorică a posturilor din cadrul Ministerului Sănătății.

În nota de fundamentare, publicată, a actului normativ, se arată că modificările aduse au fost necesare pentru îmbunătăţirea activităţii la nivelul Ministerului Sănătății, prin reorganizarea structurilor din cadrul acestuia, precum şi regândirea competenţelor acestora, în vederea îndeplinirii funcţiilor şi atribuţiilor, în condiţii optime şi eficiente.

Noile modificări ignoră nota de fundamentare, initiala, a proiectului de Hotărâre de Guvern, elaborată în noiembrie 2016, care propunea suplimentarea cu un numar de 700 de posturi  a unităților finanțate integral de la bugetul de stat. Dintre acestea, 500 de posturi, ar fi urmat sa revina serviciilor de ambulanță iar 200, medicilor rezidenți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here