Halucinant! Președintele Casei de Sănătate se autodenunță!

0
1948
Președintele Casei de Sănătate se autodenunță!

După ce cardul de sănătate a devenit o bucată de plastic neutilizabilă în cea mai mare parte a timpului, în mandatul său, și după ce a avizat favorabil încheierea unui contract cu Teamnet, firma controlată de Sebastian Ghiță, la un cost de 960 de euro / om / zi de muncă, cu 28% mai mult decât cel din oferta Hewlett-Packard (HP), actualul șef al CNAS, Radu Țibichi vrea despăgubiri de la foștii șefi ai CNAS, care au încheiat contracte cu HP. Acțiunea lui Țibichi seamănă cu un autodenunț.

Stimulat poate de prezența Corpului de Control, trimis special de premierul Dacian Cioloș, după dezvăluirile din PUTEREA, dl. Țibichi a decis ca CNAS să se constituie parte vătămată față de foștii președinți ai CNAS, Vasile Ciurchea și Irinel Popescu, acuzați de DNA că ar fi produs un prejudiciu acestei instituții.

Amintim că obiectivul Corpului de Control este de a determina cauzele blocării repetate a Platformei Informatice a Asigurărilor de Sănătate.

Speriat de faptul că DNA îi anchetează pe predecesorii săi, Țibichi a refuzat oferta HP și a acceptat-o pe a Teamnet, care a solicitat un preț inferior pentru mentenanța unor sisteme, fără a avea licențele, echipamentele și oameni cu expertiza necesară unei misiuni de asemenea importanță. Întârzierea nejustificată a semnării contractului de mentenanță și repetatele blocaje ale sistemului informatic al Casei au probat că Teamnet nu-și poate respecta angajamentul, conform ofertei. Totuși, în cele din urmă, s-a semnat un contract simplu, de diagnoză, pe o sumă superioară celei din oferta HP – un semn clar că și mentenanța va costa mult mai mult, Teamnet fiind, practic, obligată să apeleze la firmele care au realizat sistemul, adică HP și Siveco, în scopul furnizării echipamentelor și licențelor necesare.

În pofida acestui aranjament deloc economicos, chiar foarte dubios, Radu Tibichi a dispus ca CNAS să se constituie parte vătămată față de Ciurchea și Popescu, vizând recuperarea presupusului prejudiciu ce ar rezulta din diferența de preț achitată de CNAS către HP pentru servicii de asistență tehnică și prețul pe care procurorii DNA îl consideră ca fiind real. Repetăm, asta se întâmplă în condițiile în care CNAS a plătit către HP, în mandatul celor doi foști șefi, un preț net inferior celui pe care Țibichi l-a aprobat a fi plătit către Teamnet! E ca și când bărbatul ar cumpăra cartofi cu trei lei kilogramul, s-ar duce acasă și și-ar bate nevasta, fiindcă, atunci când a făcut ea aprovizionarea, a dat doi lei pe kilogram.

Sursa: Puterea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here