Hakerii ruși au spart site-ul WADA

0
4168
Hakerii ruși

Rușii au dezvăluit date medicale confidențiale ale sportivilor Serena Williams și Simone Biles.

Angenția Mondială anti-doping (WADA) a condamnat atacul hackerilor ruși asupra serverelor ce găzduiau date secrete ale atleților americani participanți la Jocurile Olimpice de la Rio printre care și jucătoarea de tenis Serena Williams și gimnasta Simone Biles.

,,Fancy Bears,,

Un grup supranumit ,,Fancy Bears,, și-a revendicat atacul asupra bazei de date a WADA. Agenția a susținut astăzi ce atacul hackerilor ruși este menit să destabilizeze sistemul mondial anti-doping. Purtătorul de cuvânt al guvernului rus, Dmitry Peskov, a declarat că guvernul rus sau serviciile secrete ruse nu sunt implicare în acest atac. Hackerii au atacat în special documentele care erau în fușierele denumite ,,scutiri pentru uz terapeutic,,, care prevedeau excepțiile acceptate de WADA de folosire a unor substanțe interzise ale unor atleți care au prezentat certificate medicale în care le erau prescrise anumite medicamente pentru afecțiunile de care aceștia sufereau.
Reacție în urma suspendării atleților ruși

Atacul hackerilor este văzut de WADA ca o reacție în urma suspendării echipei olimpice de atletism a Rusiei. Federatia rusa de atletism (ARAF) este suspendata din 13 noiembrie 2015 dupa ce o comisie independenta a WADA a dezvaluit existenta unui sistem generalizat de dopaj in atletismul rus, careia i s-au adaugat elemente de coruptie ajungand pana la cei mai inalti reprezentanti din tara si din cadrul IAAF, ceea ce a provocat cel mai mare scandal din istoria atletismului. Rusia, prin vocea Guvernului, a contestat suspendarea atleților ruși de la JO.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here