Guvernul mai încearcă încă o dată: se alocă 25 milioane lei pentru reabilitarea a 87 de clădiri cu bulină roşie

0
1386

Aproape toate trebuiau reabilitate de anul trecut

Ministerul Dezvoltării a elaborat un proiect de hotărâre de Guvern prin care-şi propune reintroducerea în programul de reabilitare a clădirilor încadrate în clasa I de risc seismic a 78 de clădiri care trebuiau reabilitate anul trecut.

Programul de acţiuni pe anul 2017 include un număr de 87 clădiri de locuit multietajate, încadrate prin raport de expertiză tehnică în clasa I de risc seismic şi care prezintă pericol public, în vederea execuţiei lucrărilor de intervenţie şi a elaborării proiectării lucrărilor de intervenţie.

Potrivit notei de fundamentare a proiectului, pentru efectuarea lucrărilor, MDRAPFE a alocat suma de 25 milioane lei. Dintre cele 87 de clădiri, însă, 78 au fost incluse şi în programul de anul trecut, când a fost alocată aceeaşi sumă, dar ele nu au fost reabilitate.

„Prin Legea bugetului de stat pe anul 2017, a fost alocată Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene suma de 25.000.000 lei, din care se asigură cu prioritate finanţarea, în condiţiile O.G.nr. 20/1994, a acţiunilor privind proiectarea şi execuţia lucrărilor de intervenţie pentru reducerea riscului seismic la construcţiile cu destinaţia de locuinţă multietajate, încadrate prin raport de expertiză tehnică în clasa I de risc seismic şi care prezintă pericol public, nominalizate în Programul de acţiuni pe anul 2017”, se arată în documentul citat.

Dintre cele 87 de clădiri încadrate în clasa I de risc seismic, 60 sunt în Bucureşti, 4 în Câmpina – judeţul Prahova, 2 în Tulcea, 1 în Sfântu Gheorghe – judeţul Covasna, 5 în Bacău, 7 în Ploieşti, 6 în Iaşi, 1 în Suceava şi 1 în Târgu Mureş.

„Până în prezent Primăria Municipiului Bucureşti şi primăriile municipiilor şi oraşelor, beneficiare de alocaţii din transferuri de la bugetul de stat, au finalizat lucrările de consolidare la 26 de clădiri (1012 apartamente) cu destinaţia de locuinţe”, se mentionează în documentul citat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here