Guvernul e somat să reformeze sistemul de ajutoare sociale pentru a detensiona criza de pe piaţa forţei de muncă

0
813

Patronatul Producătorulor de BCA din România, PRO BCA, solicită Guvernului realizarea unei reforme profunde a sistemului de ajutoare sociale pentru a detensiona criza acută de pe piaţa forţei de muncă din România, scrie Capital.

„Deşi toate asociaţiile profesionale au solicitat Guvernului să realizeze o reformă profundă a sistemului de ajutoare sociale, din păcate se pare că nu există  niciun fel de voinţă politică în direcţia stimulării includerii persoanelor active în câmpul muncii printr-o restructurare din temelii a sistemului de asistenţă socială“, consideră producătorii de BCA.

Ei cer Guvernului să elaboreze şi să adopte un complex de măsuri care să îmbunătăţească piaţa forţei de muncă şi să contribuie la reducerea dezechilibrului existent între necesarul şi oferta de forţă de muncă calificată. Cristian Erbaşu, preşedintele Federaţiei Patronatelor Societăţilor din Construcţii (FPSC), estimează că peste doi ani va fi un deficit de sute de mii de muncitori în sectorul construcţiilor.

„Criza acum e mică, avem o criză de 50.000 – 60.000 de oameni, însă peste doi ani vom avea o criză de sute de mii de oameni”, a declarat recent preşedintele FPSC. Potrivit acestuia, România se va confrunta cu un dezastru din cauza lipsei forţei de muncă în construcţii în următorii trei-cinci ani, când majoritatea licitaţiilor publice vor trebui reluate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here