Guvernul a prezentat autostrăzile prioritare

0
3218
autostrazi prioritare
Sibiu – Piteşti, Comarnic-Braşov şi Iaşi – Ungheni sunt autostrăzile prioritare din Master Planul pe Transporturi care urmează să fie aprobat de Guvern.
Guvernul a pregătit în sfârșit Master Planul de Transport al Românuei, document în care sunt prevăzute autostrăzile prioritare și investițiile în infrastructura rutieră pentru următorii ani şi este esenţial pentru ca ţara noastră să atragă bani europeni.
Trei priorități
Sibiu – Pitești 116,6 kilometri 2016-2022 preț 1,6 miliarde de euro; Comarnic – Brașov 58 km 2016-2022 997 milioane de euro și Târgul Neamț – Iași – Ungheni 135 km, 2016-2020 1,1 miliarde de euro sunt prioritățile pentru viitorul apropiat.
Documentul strategic după care ar trebui să se dezvolte infrastructura României până în 2030 va intra miercuri spre aprobare în şedinţa de Guvern.Este un document important care trebuia deja de mult timp aprobat de executiv, dar decizia a tot fost amânată de mai multe ori. De aprobarea acestui document depind fondurilor europene alocate pt infrastructură şi pentru dezvoltarea acestui sector.
Comisia Europeană l-a aprobat

Comisia Europeană şi-a dat şi ea aviz pe actul ce stabileşte priorităţile pentru fiecare domeniu de transport în parte. În ce priveşte infrastructură rutieră, aici vorbim în primul rând de autostrăzi – principalele cinci priorități sunt Sibiu-Pitești, o autostradă care ar trebui realizată până în 2022. Din nou apare în plan Comarnic-Braşov, Târgu Neamț-Ungheni, Nădăşelu-Suplacu de Barcău, Sibiu-Brașov. Toate acestea trebuie realizate până în 2020.

Centura Bucureștiului

Sunt trecute priorităţi şi la capitolul drumurilor expres. Cap de listă este modernizarea centurii de sud a Bucureştiului, la patru benzi, adică modernizarea actualei centuri a capitalei, de la autostrada spre Piteşti la cea spre Constanţa. Sunt în proiect şi alte drumuri expres, cum ar fi Ploiești-Buzău, Bacău-Focșani, Buzău Focşani, Constanța Brăila cu un pod peste Dunăre în vecinătatea celei de-a doua localități. Se pune accentul şi pe modernizarea drumurilor feroviare, în acest Master Plan se propune şi cumpărarea de vagoane, de trenuri noi pentru calea ferată.

Mater Planul de Transport poate fi studiat aici:

https://onedrive.live.com/?authkey=AC0YX%2DtlczSFdS0&cid=849D1C715B5A454D&id=849D1C715B5A454D%2148382&parId=root&o=OneUp

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here