Guvernul a evaluat marca Steaua la cel puțin 3,69 milioane de euro

0
4616
Steaua
Executivul va scoate la licutație cea mai importantă marcă din fotbalul românesc. Inițial, CSA Steaua îl evaluase la 57,3 milioane de euro.
Guvernul scoate la licitaţie marca Steaua, la un preţ de pornire de 3,69 milioane de euro pe an, fără TVA. În luna februarie, brandul “Steaua Bucureşti”, pe care patronul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali, încearcă să îl reobţină după ce l-a pierdut în instanţă în faţa Clubului Sportiv al Armatei, era anunţat ca fiind evaluat la nu mai puţin de 57,3 milioane de euro, cât brandul de la Fiorentina, Lazio, Corinthians, Sevilla, la acel moment.
Din Decembrie 2014 nu pot să o mai folosească

Prin Decizie civilă pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în decembrie 2014, instanţa a dispus anularea mărcii “STEAUA BUCUREŞTI”, folosită de Fotbal Club Steaua Bucureşti SA, iar Clubul Sportiv al Armatei “STEAUA” Bucureşti a primit certificatul de înregistrare a mărcii.Conform Legii 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice, nefolosirea efectivă a mărcii “STEAUA BUCUREŞTI” pentru o perioadă neîntreruptă de 5 ani conferă dreptul oricărei persoane interesate să solicite instanţei decăderea titularului din drepturile conferite de marcă.

Nu au ajuns la un acord

Din acest motiv, Guvernul se grăbeşte acum să transfere dreptul asupra mărcii “STEAUA BUCUREŞTI”, prin licitaţie, stabilind preţul de pornire sub forma unei plăţi anuale, de 3.694.220 euro fără TVA.

FC Steaua, patronat de Gigi Becali, a fost acţionat în instanţă în 2011 de Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti, care a cerut anularea mărcii înregistrate de gruparea din Liga I. În aprilie 2012, Tribunalul Bucureşti a respins cererea, decizie menţinută de Curtea de Apel Bucureşti. În decembrie 2013, ICCJ a dat dreptate, însă, clubului sportiv al armatei. De atunci, cele două grupări nu au ajuns la un acord privind folosirea mărcii Steaua de către clubul patronat de Gigi Becali, iar echipa de fotbal este obligată să joace sub numele de FCSB şi sub o altă emblemă.

Cer 36,8 milioane de euro

Marţi, CSA Steaua a depus o cerere de chemare în instanţă a clubului deţinut de Gigi Becali, Fotbal Club Steaua Bucureşti, prin care solicită recuperarea prejudiciului de 36,8 milioane de euro din folosirea mărcii în perioada 2004-2014.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here