Guvernul a anunţat că a adoptat propunerea lui Răzvan Rotaru pentru introducerea programelor IT în cheltuielile eligibile din Programul „Start-up Nation-România”

0
2804
Start-up Nation-Romania

Deputatul Răzvan Rotaru a declarat: „Executivul Grindeanu a ţinut cont de solicitările mele. Astfel, a introdus în normele de implementare ale programului Start-up Nation-România acordarea finanţării şi pentru realizarea de soft-uri, pagini web, crearea de produse şi servicii de promovare online, inclusiv cheltuielile pentru înregistrarea unui domeniu în spaţiul virtual. Prin aceste modificări, vor putea să acceseze acest program şi persoanele care lucrează în domeniul IT şi doresc să se dezvolte pe piaţa locală prin crearea de programe informatice”.

 Răzvan Rotaru a adresat în urmă cu două săptămâni o interpelare Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat prin care a solicitat o reglementare distinctă a domeniului IT în privinţa cheltuielilor eligibile ce vor putea fi decontate în Programul Start-Up Nation, prin care tinerii vor obţine o sumă nerambursabilă de 200.000 lei în vederea începerii unei afaceri.

 Deputatul social-democrat botoşănean a subliniat: „Pornind de la iniţiativa mea, prin care am propus pentru programul Start-up, ca în cazul industriei IT să se prevadă un procent mai ridicat pentru cheltuielile de personal, respectiv peste 60%, Ministerul pentru Mediul de Afaceri a luat decizia să considere cheltuieli eligibile şi plata pentru 6 luni a salariilor aferente locurilor de muncă nou create cu normă întreagă pe durată nedeterminată. Totodată, TVA nedeductibil pentru aplicanţii neplătitori de TVA va fi considerat cheltuială eligibilă în cadrul programului Start-up Nation-România”.
În opinia parlamentarului social-democrat, domeniul IT are un specific aparte şi necesită o abordare distinctă astfel încât tinerii să poată accesa fondurile disponibile.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here