Guvernul a adoptat o Hotarare privind participarea statului roman la majorarea capitalului social al Postei Romane in cuantum de 170.000.000 lei. Datoriile companiei catre Fisc vor fi practic sterse

0
1382
posta-romana

Aceasta suma este destinata achitarii datoriilor restante la bugetul general consolidat, asa cum este prevazut in Legea bugetului de stat pe anul 2018.

Elena Petrascu, directorul general interimar al Postei Romane, a declarat :

“Este vorba, intr-adevar, de o dubla investitie in Posta Romana, o investitie de capital, cu care datoriile noastre catre ANAF sunt practic stinse, cat si o investitie de incredere in capacitatea Postei de a redeveni o companie puternica si profitabila. In acelasi timp, remarc sustinerea pe toata linia din partea reprezentantilor statului roman. Nu uitam ca aceasta capitalizare a fost prevazuta in bugetul de stat pentru anul 2018, votat de Parlamentul Romaniei”,

Posta Romana va proceda la convocarea Adunarii Generale a Actionarilor, conform prevederilor legale, pentru definitivarea procesului de capitalizare, ceea ce reprezinta o etapa importanta in demararea propriu-zisa a procesului de majorare a capitalului social.

Consiliul Concurentei a explicat in luna decembrie ca statul nu este obligat sa notifice Comisia Europeana cu privire la capitalizarea Postei Romane, dupa ce testul investitorului privat a aratat ca nu este ajutor de stat.

“Concluziile testului investitorului privat, realizat de consultantul angajat de Ministerul Comunicatiilor, arata ca majorarea de capital de la Posta Romana nu reprezinta o masura de ajutor de stat. In aceste cazuri legislatia europeana nu prevede obligatia ca initiatorul, Ministerul Comunicatiilor, sa notifice Comisia Europeana”, au precizat pentru HotNews.ro oficialii Consiliului Concurentei. Fondul Proprietatea, a carui participatie la Posta Romana se va diminua daca nu contribuie la capitalizarea companiei, s-a opus demararii acestui proces.

Posta Romana este detinuta de statul roman, prin MCSI in proportie de 75%, si de Fondul Proprietatea in proportie de 25%.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here