Grupul Apple și-a desființat divizia de routere, o nouă decizie în strategia companiei de a se concentra pe produsele de larg consum care generează cea mai mare parte din veniturile sale

0
1835
Apple

Aceste lucruri au fost dezvăluite de Bloomberg, care a citat mai multe surse din apropierea acestui dosar.

Routerele wireless sunt puncte de acces care conectează, fără fir, laptopurile, telefoanele și alte dispozitive la Internet.

Inginerii au fost transferați

Potrivit surselor, care au dorit să-și păstreze anonimatul, în ultimul an, Apple a început să-și reducă echipa de routere wireless, inginerii fiind transferați la grupurile care se ocupă de dezvoltarea altor produse, inclusiv unul care se ocupă de proiectul Apple TV. Apple nu a mai lansat o nouă generație de rutere din 2013. Decizia de a dezmembra echipa indică faptul că Apple nu va mai lansa noi versiuni ale ruterelor sale. Un purtător de cuvânt de la Apple a refuzat să comenteze referitor la planurile companiei.

Vinde routere wireless

În prezent, Apple vinde trei routere wireless — AirPort Express, AirPort Extreme și AirPort Time — care costă 99, 199 și 299 de dolari, dar reprezintă o mică parte din veniturile Apple, iar în bilanțurile trimestriale ale companiei sunt incluse în categoria „alte produse”, alături de Apple Watch și Apple TV. În anul fiscal 2016, această categorie a generat vânzări de 11,1 miliarde de dolari, aproximativ 5% din vânzările totale ale grupului. Decizia celor de la Apple de a renunța la dezvoltarea de routere wireless ar putea fi o veste bună pentru alți producători, precum D-Link Corp., Netgear Inc. sau Belkin International Inc. De asemenea, la începutul acestui an, Apple a încetat să mai producă propriile sale monitoare externe, iar în luna octombrie a introdus o nouă strategie prin care, în parteneriat cu grupul sud-coreean LG Electronics Inc, vinde ecrane de mare rezoluție pentru utilizatorii profesioniști.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here