Grupul Financiar Banca Transilvania și Autonom au anunțat încheierea acordului de vânzare-cumpărare a 100% din acțiunile BT Operational Leasing (BTOL)

0
1453

În urma acestui acord, BT iese dintr-un domeniu care reprezintă o nişă secundară pentru businessul său, iar Autonom ajunge la 500 de angajaţi, circa 5.000 de clienţi corporate şi un parc auto de peste 8.000 de autovehicule. Pe de altă parte, Banca Transilvania şi Autonom vor pune bazele unui parteneriat prin care clienţii băncii vor avea acces la un pachet extins de servicii de mobilitate, care cuprinde leasing operaţional, management de flote, asistenţă rutieră, închirieri auto şi închirieri auto cu şofer.

„Ne bucurăm că am reuşit să creştem businessul într-o nişă dificilă, leasingul operaţional. BT Operational Leasing a devenit unul dintre principalii jucători ai pieţei locale de leasing operaţional şi administrare a flotelor auto. Avem încredere că businessul se va dezvolta şi mai bine datorită competenţelor companiei Autonom”, a declarat Ömer Tetik, Director General, Banca Transilvania.

„Această tranzacţie arată că se pot construi afaceri locale sustenabile. Suntem onoraţi să avem acest parteneriat cu cel mai important grup financiar românesc, Grupul Banca Transilvania. Vom munci cu pasiune în continuare pentru a oferi servicii inovatoare şi de încredere clienţilor noştri locali şi internaţionali”, a completat Dan Ștefan, Managing Partner, Autonom.

Tranzacţia, a cărei finalizare tranzacţiei este estimată pentru anul acesta, după primirea aprobării Consiliului Concurenţei, a fost intermediată de BT Capital Partners, divizia de investment banking a Grupului Financiar Banca Transilvania şi membru exclusiv în România al Oaklins şi de Wolf Theiss de partea BT Investment, respectiv de RTPR Allen & Overy de partea Autonom.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here