Grupul bancar Societe Generale, cu filiale active şi în România, a anunţat că va face restructurări masive, reorganizarea vizând mai multe mii de salariaţi

0
960

Săptămânalul financiar Challenges, care citează surse din interiorul băncii, informează că BRD a prezentat sindicatelor franceze un nou plan de restructurare a activităţilor de retail banking din Franţa

Această reorganizare vizează mai multe mii de salariaţi şi “ar putea afecta 20% din masa salarială”, susţin sursele, care adaugă că Marie-Christine Ducholet, noul director responsabil pentru operaţiunile SocGen de retail banking din Franţa, urmează să se întâlnească vineri cu sindicatele.

Societe Generale, al treilea mare grup bancar din Franţa, a confirmat va avea loc o reuniune cu organizaţiile sindicale, dar nu a oferit alte detalii.

Analiştii se aşteaptă ca băncile franceze să accelereze măsurile de reducere a costurilor, în condiţiile în care acestea au probleme în a-şi atinge ţintele de profitabilitate pe fondul unor dobânzi extrem de mici.

Reuters susţine că sindicatele de la Societe Generale au avut deja o întâlnire cu directorul general al grupului, Frederic Oudea, în data de 12 septembrie, ocazie cu care Oudea nu a confirmat dar nici nu a negat zvonurile cu privire la posibile noi măsuri suplimentare de reducere a costurilor.

Potrivit sindicatului CGT, Oudea ar fi spus angajaţilor că banca va continua “să caute noi modalităţi de reducere a costurilor”.

Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 154.000 de angajaţi şi 32 de milioane de clienţi în întreaga lume. În România, BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a treia bancă după totalul activelor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here