GREE, tehnologii inteligente, de varf

0
2937
GREE

Daca pana nu de mult, aparatele de aer conditionat erau cel mai des intalnite pe continentul American, dar si in Europa, in special in tarile din apropierea Marii Mediterane unde temperaturile pot uneori depasi chiar 45 de grade Celsius, in ultimii ani, un numar tot mai mare de persoane si de companii din toata lumea cumpara aparate de aer conditionat. Aceste dispozitive sunt solutia ideala pentru lunile toride de vara, dar si pentru atunci cand nivelul de umiditate este deosebit de ridicat.

greeee

Conform ultimelor statistici, previziunile legate de evolutia pietei sistemelor de climatizare arata ca aceasta va creste cu aproximativ 7% la nivel mondial, in urmatorii 4 ani. In Romania, piata acestor dispozitive se va ridica cu circa 15%, in aceeasi perioada. Evolutia vanzarilor pe segmentul sistemelor de racire a aerului este, desigur, strans legata de conditiile meteo favorabile. Asadar, in conditiile unei canicule ce se instaleaza mai devreme in fiecare an, in zone tot mai extinse atat in tara noastra, cat si in alte zone de pe mapamond, ne putem astepta ca pe viitor verile sa fie cel putin la fel de calduroase. Avand in vedere schimbarile climatice din ultimii ani, nici nu e de mirare ca Agentia Europeana de Mediu avertizeaza asupra faptului ca trecem prin cea mai calduroasa perioada inregistrata pana acum.

Desi evolutia aparatelor de aer conditionat pare a fi lenta, adevaratii giganti care s-au impus deja in industria de profil, sunt preocupati sa dezvolte tehnologii inteligente, dar si prietenoase fata de mediu. Mai exact, la nivel mondial sunt peste 100 de producatori care ofera solutii de climatizare, piata de desfacere depasind 6 miliarde de persoane. Astfel, daca ar fi intocmit un top al celor mai puternice brPURIFICARE_aeranduri din domeniul de productie al acestor dispozitive, cu siguranta brandul GREE s-ar clasa pe locul 1, urmat de Midea Group Co. Ltd. (China), locul 2, Whirlpool (Statele Unite), locul 3 si Qingdao (China), locul 4. GREE este cel mai cunoscut brand global care ofera solutii de climatizare, cu vanzari in peste 200 de tari si regiuni, avand circa 570 de laboratoare de testare si in jur de 14.000 de patente tehnice, dintre care, mai mult de 5000 sunt pentru inventii. Detine 8 baze de productie, in China, Vietnam, Pakistan si Brazilia, avand o capacitate de productie, anuala, cumulata de pana la 27 de milioane de aparate de aer conditionat rezidentiale si 2 milioane de aparate de aer conditionat comerciale.

Nu in ultimul rand, compania se detaseaza clar in fata competitiei prin cultura organizationala si strategia de dezvoltare, puternic orientate spre R&D (Research & Development), Cercetare si Dezvoltare. Cu 2 centre nationale de cercetare si 52 de centre private de cercetare, Gree Electric Appliances Inc. are deja peste 8.000 de ingineri angajati, care au misiunea de a aduce imbunatatiri tehnologiilor existente, dar si de a crea tehnologii inteligente de varf.

Pentru activitatea depusa si realizarile deosebite inregistrate, GREE a primit distinctii, certificari si nenumarate premii, recunoscute la nivel mondial, fiind clasata printre primele 100 de companii chineze in Fortune Magazine, timp de 12 ani consecutivi si pe locul 385, la nivel international, conform Forbes Global.

Ultimele tendinte ale anului 2016 in materie de solutii de climatizare, inregistreaza evolutii uimitoare care vin in intampinarea utilizatorilor cu modificari majore. GREE se aliniaza acestora depasind asteptarile prin crearea de noi tehnologii care vizeaza eficienta energetica si emisiile de carbon.

IMAGINE_FABRICA aer conditionatUna dintre tehnologiile inovative ale anului este reprezentata de integrarea aparatelor de aer conditionat in sisteme de control inteligent al cladirilor (Smart Zone Controller). Potrivite atat cladirilor comerciale si de birouri, cat si spatiilor rezidentiale, aceste sisteme preiau comenzi de la panourile de acces. Pentru a exemplifica, imaginati-va ca la ora 8 seara ajungeti acasa; cu ajutorul sistemelor de control al accesului in imobil, aparatele de aer conditionat pot fi pornite sau oprite in anumite zone ale casei sau ale apartamentului dumneavoastra, in functie de setarile facute. Acelasi principiu poate fi aplicat si in cazul sistemului de iluminare.

Tehnologia Wi-Fi este special dezvoltata pentru utilizatorul modern de telefoane si de dispozitive inteligente. Asadar, principiul ce sta la baza acestei tehnologii are in vedere dotarea aparatelor de aer conditionat cu Wi-Fi pentru a permite un control mai eficient al temperaturii de la distanta, ca de exemplu atunci cand sunteti in drum spre casa sau in masina. Programarea se poate face cu ajutorul telefoanelor inteligente si a tabletelor, ulterior instalarii unei aplicatii pentru Android, iOS sau Windows.

O alta tehnologie care merita mentionata in acest capitol, se refera la integrarea unui termostat inteligent, adica a unui dispozitiv care invata obiceiurile utilizatorilor. Astfel ca, dincolo de respectarea unor setari realizate in prealabil de dumneavoastra, pentru anumite momente ale zilei, acesta memoreaza si modificarile ulterioare, integrandu-le intr-un model pe care il va dezvolta conform comportamentului proprietarului.

Din respect fata de natura, GREE adauga paletei largi de tehnologii de care dispune si noua G10 Inverter prin intermediul careia consumul de energie electrica poate sa scada cu pana la 44%, comparativ cu un echipament conventional. Aceasta vine impreuna cu un control mai bun al temperaturii, cu un refrigerant R410A prietenos cu mediul (care asigura emisii reduse de carbon si o eficienta ridicata), un cip DSP de mare viteza, adaptare automata a voltajului (150-360V), fiabilitate inalta si un mai bun control al fluxului UHF (racire si incalzire rapida).

Acestea sunt doar cateva dintre tehnologiile pe care GREE le pune la dispozitia consumatorilor, inclusiv pe piata din Romania, prin intermediul gamelor de echipamente destinate uzului rezidential si comercial.

Consumatorul roman este tot mai exigent, dar in acelasi timp mult mai informat si mai putin dispus sa faca compromisuri atunci cand vine vorba despre achizitionarea unui produs a carui durata medie de viata ar trebui sa fie de aprox. 10 ani. Un aparat de aer conditionat, este mai mult decat un dispozitiv. Acesta trebuie sa se adapteze cu usurinta, in primul rand, stilului de viata al utilizatorului, dovedindu-si astfel utilitatea. De aceea, brandurile preocupate de satisfacerea nevoilor consumatorului modern si a cererii de tehnologie inteligenta, precum GREE, vor continua sa isi consolideze pozitia pe piata ca lideri. Pana la urma, investitia in tehnologie este dovada respectului pe care compania o are fata de nevoile reale ale consumatorului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here