Google creează o companie de mașini care se conduc singure! Noua afacere se numește Waymo

0
1608
Google creează o companie de mașini care se conduc singure! Noua afacere se numește Waymo

Google îşi foloseşte tehnologia de maşini care se conduc singure pentru a fonda o nouă companie, Waymo, a anunţat gigantul IT, citat de BBC.

Noua afacere, Waymo, va fi deţinută de compania-mamă a Google, Alphabet şi reprezintă un semnal pentru comercializarea tehnologiei pe care Google o dezvoltă de zece ani.

Tehnologia din spatele vehiculelor care se conduc singure

Reprezentanţii companiei au spus că vor încerca să aplice tehnologia din spatele vehiculelor care se conduc singure şi în alte domenii. Acest lucru sugerează că firmele intenţionează să găsească o utilitate comercială tehnologiei, care, până acum, a fost folosită de Google doar pentru teste, alegând o abordare mult mai precaută. Alte companii, precum Tesla, au reuşit să testeze tehnologia pe drumuri reale. Anunţul Waymo sugerează că Google ar putea devia de la scopul original de a oferi doar maşini care se conduc singure.

Tehnologia poate fi utilă mașinilor personale

„Considerăm că tehnologia noastră poate fi utilă maşinilor personale, în domeniul logistic sau în rezolvarea problemelor de ultim minut ale transportului public”, a spus John Krafcik, care va deveni directorul executiv al Waymo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here