Google acuzata de evaziune fiscala in Italia

0
2246

Google este implicată într-un nou scandal financiar. Autoritățile din Italia acuză compania de evaziune fiscală în valoare de 227 milioane de euro, spun surse citate de Reuters.

Fiscul italian urmează să prezinte un raport în care se arată că Google a fraudat statul între anii 2009-2013, prin neplata unor taxe.

Spre exemplu, gigantul Google a plătit anul trecut taxe de 2,2 milioane de euro în Italia, la venituri de 54,4 milioane de euro. Mai mult, autoritatea italiană pentru Comunicații estimează că în realitate, veniturile Google au fost de zece ori mai mari.

Nu este prima țară care acuză Google că a fentat statul prin neplata taxelor.  Compania a recunoscut de curând acuzațiile care i se aduc în Marea Britanie, urmând să înapoieze autorităților de la Londra suma de 130 de milioane de lire sterline, pentru perioada 2005-2015.

Totodată, autoritățile italiene au trimis controale la mai multe companii mari. Cel mai recent caz datează din decembrie 2015, când Apple s-a înțeles să plătească 318 milioane euro pentru ca ancheta împotriva sa să fie închisă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here