Gold FM câștigă primul proces cu CNA – este vaccinul vaccin?

0
1218

Președintele PSD Marcel Ciolacu s-a declarat revoltat duminică seară de faptul că România a cumpărat peste 100 de milioane de doze de vaccin, pentru 15 milioane de români, și a cerut ca cei responsabili să dea explicații inclusiv în fața procurorilor.

Mai mult, într-o intervenție la Antena 3, el a declarat România a mai făcut un contract de 40 de milioane doze, pentru anii 2022 şi 2023, care nu au venit încă în România. ”Au cumpărat prima oară 65 de milioane de doze. Au expirat acum câteva zile vreo două milioane, le-am aruncat. Noi avem o ţintă de populaţie pentru vaccinare de 15 milioane de români, în mai anul trecut, ministrul USR, mi se pare, de la Sănătate, a semnat un memorandum către Guvern, a fost contrasemnat de domnul Barna, pentru că era vicepremierul cu atribuţii pe sănătate şi mai sunt doi semnatari, ministrul de Finanţe şi prim-ministrul, dar toată procedura a plecat din zona de sănătate. Au mai făcut un contract de 40 de milioane doze de vaccin pentru anii 2022 şi 2023, care nu au venit încă în România”, a declarat Ciolacu, duminică seară, la Antena3. El a precizat că pentru ultimele 40 de milioane de doze de vaccin, România va trebui să plătească alte 730 de milioane de euro.

Marcel Ciolacu acuză USR. USR, mai departe, îl acuză pe Cîțu. Iar Cîțu aruncă cartoful fierbinte în mâinile Comisiei Europene, mai exact în mâna Ursulei von der Leyen, acuzând-o în mod direct pentru fraudarea statelor membre în folosul Big Pharma. Din punctul meu de vedere, Cîțu se discreditează fără echivoc prin declarația aceasta, și ar trebui să-și dea urgent demisia din funcția de președinte al senatului. De ce? Pentru că, prin acuzarea Ursulei von der Leyen, a recunoscut practic lipsa lui de autonomie în deciziile pe care le-a luat în calitate de prim-ministru. Altfel, se opunea deciziei de a cumpăra acest număr colosal de vaccinuri, nu-i așa? Eventual era de acord cu achiziția de vaccinuri pentru jumătate de an, sau un an. Dar ce a făcut el? Un calcul efectuat de Sorin Roșca Stănescu ne demonstrează faptul că aceste vaccinuri ne-ar ajunge pentru aproximativ 13 ani. 13 ani!! Și asta, bineînțeles, dacă nu ar expira.

Cîțu nu a avut nicio problemă să fie de acord cu această crimă economică împotriva românilor. Până la urmă, nu le plătește el, ci noi. Și dacă și Ursula – șefa lui – a zis că așa e bine… acest Cîțu este poate cel mai mare trădător de țară al zilelor noastre. De ce spun acest lucru? Este primul prim-ministru care ne-a semnalizat tacit faptul că nu mai suntem autonomi în propria țară, că suntem guvernați de interese străine. Sau chiar de străini, în mod direct. A și recunoscut că, stocul de vaccinuri care ne ajunge pentru 13 ani a fost achiziționat la comanda șefei de la Bruxelles. Vaccinuri care, culmea, nu prea ne folosesc. La nimic. Aruncăm banii pe fereastră, și pică în buzunarele Big Pharma. Dar oare, putem spune acest lucru în România, că vaccinurile sunt inutile? Nu știu dacă noi putem, dar Polonia sigur poate. Polonia a declarat sus și tare că nu va mai plăti dozele contractate, întrucât și-au dat seama că sunt inutile. https://www.digi24.ro/stiri/externe/polonia-refuza-sa-primeasca-si-sa-plateasca-noi-livrari-de-vaccinuri-anti-covid-1911451

Noi, românii, rămânem în ceață.

Putem spune în România că vaccinurile sunt inutile?

Radiodifuzorul Gold FM a fost amendat anul trecut (noiembrie) de către CNA, cu suma de 5.000 lei, pentru afirmația lui Cozmin Gușă „vaccinul nu este vaccin”. Baza amenzii a fost articolul 64 (1) a) din legea audiovizualului – „asigurarea unei distincții clare între fapte și opinii”. Bineînțeles că, în cadrul ședinței, am argumentat faptul că afirmația moderatorului este o opinie, și asta a fost cât se poate de clar. De ce? Simplu, moderatorul nu a adus niciun argument științific pentru a susține un așa-zis fapt. Deci, cu siguranță, și-a exprimat opinia. Membrilor CNA nu le-a păsat, de fapt au vrut doar să găsească un pretext pentru o amendă „de atenționare” – împotriva unui delict de opinie.

 Curtea de apel i-a contrazis însă. Pentru că, în prima instanță, decizia CNA a fost anulată. Ce ne indică acest fapt? Prima variantă, mai puțin probabilă, este faptul că instanța de judecată admite demonstrația în 4 cuvinte a moderatorului Gold FM, „vaccinul nu e vaccin”, ca demonstrație a unui fapt veridic. Asta e cam imposibil. Rămâne a doua variantă deci, instanța de judecată a analizat, conform legii audiovizualului, dacă Gold FM a încălcat vreun articol. Și au decis, bineînțeles, că nu a fost săvârșită niciun fel de abatere. Deci fie curtea de judecată cunoaște mai bine legea audiovizualului decât membri CNA care au votat pentru amendarea Gold FM – caz în care acei membri trebuie să își dea demisia -, fie decizia membrilor CNA de amenda Gold FM a fost o manevră politică coordonată de factorul extern (doamna von der Leyden prin Cîțu?), un abuz în serviciu așadar– caz în care membri CNA care au votat pentru amendarea Gold FM trebuie să își dea demisia. Sau să îi demită cineva, pentru numele lui Dumnezeu! În tot cazul, decizia instanței ne-a confirmat un lucru cât se poate de clar și de tangibil – putem în sfârșit să spunem că vaccinul nu e vaccin, fără să fim amendați de acest guvern opresiv.

Cum rămâne cu batalioanele AZOV?

CNA a amendat Gold FM și pentru faptul că am reclamat prezența batalioanelor naziste AZOV din Ucraina. Stimată doamnă Dorina Rusu, membră a consiliului, a demontat fără echivoc datele obiective prezentate de Gold FM: „Nu există batalionul Azov!” a afirmat dânsa. A mers mai departe „Cum putem să spunem că nu e de datoria românilor să salveze Ucraina?” „Cum putem să spunem că nu e și războiul nostru?” „Cum putem să comparăm situația din Ucraina cu cea din Kazahstan?”. Rezultatul – amendă 50.000 de lei. Nici nu știu dacă e de râs sau e de plâns. Și aici, instanța de judecată își va spune cuvântul.

Totuși, și această amendă a fost sau un abuz în serviciu, sau o incompetență profesională crasă. Instituțiile statului propun membri CNA. Spre exemplu, Dorina Rusu, doamna care a afirmat că batalioanele AZOV nu există, a fost propusă chiar de instituția prezidențială. Aceste instituții trebuie să se autosesizeze, pentru a demite membri nepregătiți sau corupți. Altfel, aceste instituții ale statului distrug, în mod direct, statul de drept. Iar decidenții vor fi judecați.

P.S. Dacă justiția va anula cu decizie incontestabilă și definitivă amenda acordată Gold FM de către CNA, atunci incompetența profesională/abuzul în serviciu a membrilor care au votat pentru sancțiune va fi dovedit fără echivoc, iar aceștia vor fi somați să își prezinte demisiile.

P.S. 2 Suntem în sfârșit liberi să spunem că vaccinul nu este vaccin. Poate că în scurt timp, cu voia Domnului, vom fi liberi să acuzăm și nazismul, în toate ipostazele sale. Doar împreuna, cu astfel de victorii mici dar pline de însemnătate, ne putem recâștiga țara, demnitatea și liniștea, pas cu pas, centimetru cu centimetru.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here