Globalworth anunță Facilități Noi de Finanțare prin Erste Group

0
433

Globalworth, cel mai mare investitor în spații de birouri din Europa Centrală și de Est, are plăcerea să anunțe semnarea a două facilități noi în valoare de 160 milioane de Euro.

Aceste facilități sunt parte din gestionarea strategică în curs a inițiativelor noastre de administrare a lichidităților și a datoriilor, consolidând în continuare poziția de lichiditate a Globalworth.

Prima facilitate este o Facilitate de Credit Revolving („FCR”) fără garanții în valoare de 50 milioane de Euro, cu un termen de trei ani, care a fost structurată pentru a se alinia, în general, la programul actual Euro Medium Term Note (EMTN) al companiei și la actuala sa Facilitate de Credit sindicalizat tip Revolving în valoare de 215 milioane de Euro.

Cea de-a doua facilitate constă într-o finanțare garantată cu active în valoare de 110 milioane de Euro a portofoliului logistic / industrial ușor al companiei din România, cu un termen de zece ani.

Erste Group, prin Erste Group Bank AG și Banca Comercială Română SA, a acordat ambele facilități, consolidând în continuare parteneriatul cu unul dintre finanțatorii noștri pe termen lung.

Lichiditatea rămâne un element cheie pentru noi, așa că suntem încântați că am obținut un nou capital flexibil, angajat în condiții favorabile, în pofida mediului macroeconomic actual. De asemenea, ca răspuns la condițiile pieței, Grupul Globalworth poate lua în considerare anumite tranzacții pe piața de capital, inclusiv răscumpărarea de obligațiuni sau acțiuni emise în perioadele de raportare viitoare. De asemenea, aș dori să profit de această ocazie pentru a mulțumi Erste Group și BCR pentru cooperarea strânsă și de succes de-a lungul anilor și pentru parteneriatul nostru continuu în viitor”, a comentat Mihai Zaharia, Director de Investiții Globalworth România și Director Piețe de Capital Globalworth Group.

DESPRE GLOBALWORTH.

Globalworth este o companie imobiliară activă în Europa Centrala și de Est, listată la Bursa de Valori de la Londra, în segmentul AIM. A devenit principalul investitor pe piața imobiliară de birouri din CEE prin poziția sa de lider de piață atât în Polonia, cât și în România. Globalworth investește, dezvoltă și gestionează direct clădiri de birouri și parcuri industriale, in locatii premium, care generează venituri din închirierea de spatii către companii de top din întreaga lume. Gestionat de peste 200 de profesioniști în Cipru, Guernsey, România și Polonia, portofoliul companiei are o valoare totală de 3,2 miliarde de euro, la 30 iunie 2022. Aproximativ 96,3% din portofoliu este reprezentat de active producătoare de venit, predominant în sectorul de birouri și închiriate către aproximativ 660 de companii naționale și multinaționale. În Polonia, Globalworth este prezentă în Varșovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia, Gdansk si Katowice, în timp ce în România proprietățile se regăsesc în București, Timișoara, Târgu Mureș, Constanta, Pitești, Arad și Oradea.

Pentru mai multe informații vizitați www.globalworth.com sau urmăriți-ne pe Facebook, Instagram, LinkedIn.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here