Globalworth a finalizat achiziția a două clădiri de birouri în Polonia pentru 170 de milioane de euro

0
1824

București, 4 aprilie, 2019: Globalworth, liderul pieței de birouri din România și Polonia, a finalizat achiziția a două clădiri în Polonia, Warsaw Trade Tower (WTT) din Varșovia și Rondo Business Park din Cracovia, pentru aproximativ 170 de milioane de euro. În urma acestor noi tranzacții, valoarea portofoliului Globalworth din cele două țări crește la 2,67 de miliarde de euro.

“Suntem încântați să adăugăm în portofoliul nostru Warsaw Trade Tower, un turn de birouri de referință în Varșovia, ce oferă un randament atrăgător și o serie de oportunități de administrare a proprietății. Achiziția Rondo Business Park din Cracovia este și ea una strategică, clădirea este poziționată lângă Quattro Business Park și creează o sinergie prin suprafața extinsă pe care o oferă împreună. Suntem foarte bucuroși să ne creștem prezența în Cracovia la peste 100.000 de metri pătrați de spații de birouri, având în vedere cererea crescută din acest oraș ca urmare a poziției sale de cel mai mare centru de servicii din Polonia și unul dintre cele mai importante din Europa”, a declarat Dimitris Raptis, Deputy CEO și CIO al Grupului Globalworth și CEO al Globalworth Poland.

Warsaw Trade Tower, o clădire reprezentativă de 38 de etaje aflată în districtul Wola din centrul orașului Varșovia, este unul dintre cei mai înalți zgârie-nori din capitala Poloniei, și a fost achiziționat pentru aproximativ 133 de milioane de euro. WTT oferă o suprafață totală închiriabilă de 45.400 de metri pătrați, beneficiind de un lobby și de majoritatea zonelor comune complet renovate. Principalul chiriaș al clădirii este AXA, căruia i se adaugă o serie de companii internaționale precum American Express, Leroy-Merlin și Mattel.

Warsaw Trade Tower

Clădirea Rondo Business Park, situată în zona de nord a Cracoviei, a fost achiziționată pentru aproape 37 de milioane de euro. Proiectul are 17.800 de metri pătrați GLA, dispuși în trei clădiri, iar printre chiriașii care au birouri aici se numără Capgemini, lider global în consultanță, servicii de tehnologie și transformare digitală.

Rondo Business Park

Despre Globalworth

Globalworth este o companie imobiliară listată la Bursa de Valori de la Londra, care activează în România și Polonia, unde a devenit principalul investitor pe piața imobiliară din cele două țări. În Polonia, compania deține participația majoritară în Globalworth Polonia, un investitor care activează pe piața poloneză de real estate, listat la Bursa de Valori din Varșovia. Globalworth dezvoltă și gestionează direct clădiri de birouri și în sectorul de logistică/industrie ușoară, în locații premium, care generează venituri din închirierea de spații către companii de top din întreaga lume. Gestionat de aproape 200 de profesioniști în România și Polonia, portofoliul companiei are o valoare totală de aproximativ 2,67 miliarde de euro. Peste 90% din acesta este reprezentat de active producătoare de venit, închiriate către aproximativ 650 de companii naționale și multinaționale. Mai multe informații pot fi găsite pe http://www.globalworth.com/ și vă invităm și ne urmăriți pe Facebook, Instagram și LinkedIn.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here