Ghinion la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc: din cauza unei numiri politice ilegale se pot pierde milioane de euro

0
1277

Situație explozivă la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, unde este posibil ca toate deciziile luate din martie 2017 până în prezent să fie anulate din cauza faptului că în conducerea instituției a fost numită o persoană care nu îndeplinește condițiile legii, conform B365.ro.

Concret, potrivit Art. 8, punctul 3, din Ordonanţa de urgenţă nr. 20/2013 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc şi pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, “Membrii Comitetului trebuie să îndeplinească, la data numirii, cumulativ, urmatoarele condiţii: să aibă calitatea de licenţiat al unei instituţii de învăţământ superior cu durata stabilită de lege, acreditată, şi o vechime de cel puţin 10 ani în activitate, pe un post pentru care sunt necesare studii superioare, în cazul preşedintelui şi vicepreşedintelui, şi de cel puţin 5 ani în activitate, pe un post pentru care sunt necesare studii superioare, în cazul celorlalţi membri.

Potrivit cv-ului oficial al lui Valentin Korman, cariera acestuia se rezumă la următoarele:

  • Iunie 2016-martie 2017 – Consilier Cabinetul Preşedintelui Consiliului Judeţean
  • Martie 2010-Mai 2016 – Administrator al SC Kos Invest Solutions SRL
  • Mai 1997-Deecembrie 2008 – Administrator al SC Kos Grup SRL

Este evident că Valentin Korman nu îndeplineşte condiţia de a fi avut o vechime de cel puţin 10 ani pe un post pentru care sunt necesare studii superioare, calitatea de administrator al unei firme nefiind condiţionată în nici un fel de nivelul de studii.

Mai mult, tot potrivit CV-ul publicat pe site-ul ONJN, Valentin Korman a absolvit facultatea în 2016, cee ace face imposibilă respectarea regulii privind cei 10 ani de activitate anterioară pe un post pentru care sunt necesare studii superioare.

Problema gravă data de această numire ilegală este însă că toate deciziile emise de ONJN din martie 2017 şi până în prezent pot fi atacate extrem de uşor în instanţă, cu 100% şanse de reuşită. Ne referim aici la decizii privind suspendarea activităţii unor operatori de jocuri de noroc, amenzi aplicate de ONJN sau acordarea de licenţe, toate având la bază decizii votate de Comitetul ONJN, din care face parte ilegal şi Korman.

De altfel, surse din guvern susţin că fostul premier Mihai Tudose a fost informat despre această problemă, una care poate genera pierderi de zeci de milioane de euro la bugetul de stat, însă nu a mai avut timp să corecteze situaţia. Aceleaşi surse susţin că şi premierul Viorica Dăncilă a primit această informare, urmând în scurt timp să ia o decizie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here