Georgiana Blaga, victima unei grosolane manipulări de presă

0
1589

O glumă care circulă pe Facebook spune că „În ziua de astăzi, în România, la 22 de ani ţi se cere, la angajare, să ai experienţă, la 50, eşti considerat prea bătrân ca să te mai angajeze cineva, iar la 60, prea tânăr ca să te pensionezi”. Evident nu este cazul celor care, la vârste „fragede”, acced la pensii speciale…

Asistăm la o adevărată vânătoare, a celor plecaţi de la putere, menită să găsească tot felul de motive pentru ai ataca pe noii veniţi, uitând de propriile practici care au dus România în situaţia în care se află în acest moment.

Nu este o pledoarie în favoarea noii puteri… Toţi, de la un capăt la celălalt al eşichierului politic au proprii „dalmaţieni”, cu pete mai mari sau mai mici, însă mi se pare cel puţin deplasat să rostogoleşti în presă o ştire, incomplet verificată, doar de dragul de a lovi în imaginea cuiva, scăpând din vedere faptul că la mijloc, prins în acest joc murdar, se poate afla un tânăr deştept, cu calităţi reale şi aspiraţii pe măsură.

Da, este adevărat, ne-am săturat cu toţii de ştirii cu beizadele a căror singură calitate este cea de progenitură a unui potentat al zilei, dar, corect ar fi să nu generalizăm ci să analizăm profund situaţiile, de la caz, la caz.

Întâlnim, peste tot, în administraţia publică, cocoţaţi în funcţii, care mai de care mai importante, oameni a căror calitate este dată doar de carnetul de partid, cu CV-uri fantasmagorice, absolvenţi de facultăţi fantomatice şi de cursuri care mai de care, mai sofisticate, în denumire, organizate de SRL-uri care, între timp au şi dispărut. De curând, publicaţia noastră a expus pe larg cazurile doamnei Aurelia Surulescu, director al Autorităţii Rutiere Române, fostă prelucrătoare prin aşchiere (citeşte aici: https://www.sfin.ro/exista-angajati-la-stat-ajunsi-pe-functii-obscen-de-banoase-care-nici-macar-nu-pot-sa-numere-sumele-uriase-pe-care-le-incaseaza/) sau al domnului Dragos-Virgil Titea, director în cadrul ROMATSA SA, fost ministru secretar de stat, trei mandate, fost şomer până la 33 de ani (citeşte aici: https://www.sfin.ro/un-alt-miracol-al-devenirii-pe-baza-de-carnet-de-partid-dragos-virgil-titea-de-la-s-c-tidero-game-group-s-r-l-la-mandate-de-secretar-de-stat-in-ministerul-transporturilor-si-infrastructurii-po/) Acolo se ascund adevăratele grozavii ale realităţii României de astăzi…

Zilele acestea, s-a rostogolit în presă, o ştire excesiv mediatizată iar modul tendenţios în care aceasta s-a propagat ne arată cum se asamblează o „bombă mediatică” menită să explodeze în faţa cui trebuie. Reţeta este simplă…

Se găseşte un jurnalist plictisit, de provincie, de la salajulliber.ro, posibil mânat de anumite interese, care „sesizează” că o tânără de 27 de ani, pe numele sau, Georgiana Blaga, fiica proprietarului Fabricii de Mobilă SIMEX din Şimleu Silvaniei, Dumitru Blaga, după ce a ocupat funcţia de consilier personal al ministrului Transporturilor, Lucian Bode, a fost numită în Consiliul de Administrație al Societatății Naţionale de Radiocomunicaţii.

Pentru că oraşul este mic şi oamenii se cunosc între ei, însăilează o poveste despre legătura dintre tatăl acesteia, Dumitru Blaga, proprietarul SIMEX şi domnul Lucian Bode, președintele PNL Sălaj şi ministru al Afacerilor Interne în cabinetul condus de Florin Cîțu, insinuând că numai pe această bază s-a construit traseul profesional al tinerei Georgiana Blaga. Ne aflăm în februarie 2021 şi ni se spune: „Aflăm din declarația de avere postată pe site-ul Agenției Naționale de Integritate că Georgiana Blaga făcea parte pe 4 septembrie 2020 din acest consiliu de administrație (al Societatății Naţionale de Radiocomunicaţii), iar înainte, pe 17 decembrie 2019, tânăra se afla în funcția de consilier personal al ministrului Transporturilor, Lucian Bode.

Mai aflăm din documentele oficiale că face parte și din Consiliul de Administrație al Grupului Exploatare și Întreținere Palat CFR SA București.”

Apoi, precizează că: „Societatea Națională de Radiocomunicații este unul dintre principalii furnizori de rețele și servicii de comunicații electronice din România și, în același timp, lider de piață în domeniul broadcasting-ului. Compania deținută de statul român asigură suport de transmisii pentru telefonia publică, pentru rețelele de telefonie mobilă, transfer de date și internet sub brandul Radiocom” iar „Grup Exploatare și Întreținere Palat CFR SA este o societate comercială pe acţiuni al cărei acţionar unic este Ministerul Transporturilor”, adăugând că „Obiectul principal de activitate al Societăţii îl reprezintă administrarea clădirii Palatului CFR, închirierea spaţiilor aflate în gestionare şi întreţinerea instalaţiilor aferente”.

Toate acestea în condiţiile în care, tot autorul spune că „Georgiana Blaga are 27 de ani, este licențiată în relații internaţionale la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, are un master în Managementul Dezvoltării Afacerilor, tot la UBB Cluj-Napoca, dar este și acționar la Simex, cu acțiuni în valoare de 680.000 de lei.”

Deci, acest copil are şcolă la zi, licenţă şi master, făcute până la vârsta 27 de ani, conform unui traseu normal de pregătire profesională, fără sincope, la o universitate unanim recunoscută, „Babes-Bolyai” din Cluj Napoca şi pe deasupra, deţine acţiuni în valoare de 680.000 lei la compania de succes a tatălui… Prin urmare, nu căpătuiala o „mâna-n luptă” ci dorinţa de a acumula experienţă în domeniul studiat.

Dar lucrurile nu se opresc aici… Ştirea este “preluată” de o altă publicaţie, Flux24, cu exact acelaşi text dar cu un titlu care insinuează că la mijloc ar fi vorba de un amantlâc, “Şatena lui Bode”…

Acelasi text, “apare de nicăieri” şi pe ancheteonline.ro, în “breaking news” şi “dosare” sub titlul “Bogata resursă umană a lui Bode în funcţii publice, numai unu’si unu’”. Aici preambulul de câteva rânduri scris de autor înaintea preluării ştirii iniţiale, merge înapoi, în timp spunând că “Şimleu Silvaniei este fieful politic al ministrului de Interne, Lucian Bode. Condus ani de zile de prietenul lui Bode, Septimiu Turcaş, primar de ani de zile, până anul trecut, când a fost condamnat definitiv pentru fapte de corupție, această localitate din județul Sălaj, îi furnizează ministrului, o bogată resursă umană. Ultima achiziție pentru o funcție publică este o fătucă de 27 de ani, care, nu de mult, era consilieră personală a lui Bode, fără prea multă experiență politică sau administrativă, dar plină de alte calități.”

Jalnică şi străvezie insinuare, menită să creeze un context tulbure în care este inclusă, fără nicio legătură, “fătuca” Georgiana Blaga alături de condamnatul Septimiu Turcaş, prieten cu Lucian Bode, actualul ministru de Interne care, nu-i aşa, trebuie lovit aprig şi cu trecutul şi cu prezentul. Asta da, anchetă şi dosar!

Stiripesurse.ro preia, fără să verifice, aceiaşi ştire, sub titlul “Poveste de succes în PNL: La doar 27 de ani, fosta consilieră personală a ministrului Bode este în două consilii de administraţie la societăţi de stat” urmat de bugetul.ro care titrează: „Relațiile de prietenie nu se pierd odată cu calitatea de membru de partid” mergând în urmă până în anul 2013, pe vremea când Lucian Bode „era șef PDL Sălaj, iar Dumitru Blaga părăsea formațiunea democrat-liberală”. În plus, pentru senzaţional, adaugă şi o frântură dintr-o declaraţie a acestuia, de la acea vreme, tot pentru a sugera o legătură obscură: „Am fost și vom rămâne buni prieteni. Relațiile de prietenie nu se pierd odată cu calitatea de membru de partid.”

Ziua News, la rândul său, titrează, repet, aceiaşi ştire pornită de la saljulliber.ro, sub titlul „La numai 27 de ani, fosta consilieră personală a lui Lucian Bode este în Consiliul de Administraţie al Societății Naţionale de Radiocomunicaţii”.

Toate aceste ştiri care s-au dorit a fi „bombă” sunt ilustrate cu aceiasi fotografie. cea de profil a contului de Facebook, al Georgianei Blaga. Dacă ar fi avut alte fotografii, în ipostaze compromiţătoare, cu siguranţă le-ar fi folosit însă se pare că acestea nu există, aşa că s-a creat un subiect subţire căruia i s-a dat, smechereste, o tentă de „Irinuca lu’ Dragnea”.

La acest link,  https://www.palatcfr.ro/wp-content/uploads/CV-Blaga-Adnana.pdf, găsiţi CV-ul Georgianei Blaga care dovedeşte abilităţile sale, dobândite „pe bune” şi la timp, în unităţi de învăţământ serioase şi acreditate. Sunt multe personaje aflate în funcţii de conducere, numite politic, care nu deţin astfel de diplome şi despre care presa vigilentă nu scoate o vorbă.

Iată ce declară doamna  prof. Bianca Șerban, directorul Colegiului National “Simion Barnutiu” din Șimleu Silvaniei: D-ra  Blaga Georgiana a frecventat cursurile Colegiului Național „Simion Bărnuțiu” în perioada 2009-2013, fiind absolventă a profilului servicii, specializarea economic. În calitate de dirigintă și profesoară de contabilitate am reușit să o cunosc bine pe Georgiana, pe parcursul celor patru ani de liceu.

Am colaborat foarte bine iar relația noastră s-a bazat pe respect reciproc și încredere. Consider că fosta mea elevă a fost și este caracterizată prin ambiție, putere de muncă, dorința de a cunoaște lucruri noi și a le aprofunda pe cele deja cunoscute, respect pentru adevăratele valori umane și dorința permanentă de a se autodepăși. Pasiunea pe care Georgiana o manifestă în domeniile de care este preocupată o ajută de fiecare dată să treacă cu bine peste provocările ivite și să obțină rezultate frumoase.

Georgiana a dat dovadă, de fiecare dată, de altruism, spirit de echipă, abilități de lider, ajutându-și și coordonându-și colegii de echipă în diferitele proiecte realizate la clasă. Dotată cu bună capacitate de comunicare, a reușit de fiecare dată să câștige respectul colegilor și încrederea profesorilor cu care a colaborat și, cu seriozitate și ambiție și-a dus la bun sfârșit proiectele asumate. Atunci când a avut ocazia a dat dovadă de creativitate și imaginație și a răspuns prezent la toate activitățile în care clasa din care a făcut parte a fost implicată. A demonstrat capacitate bună de interrelaționare ceea ce mă face să cred că poate fi un bun coechipier în orice echipă de lucru.

Seriozitatea demonstrată pe parcursul anilor de liceu a fost încununată prin rezultatele foarte bune obținute la examenul de bacalaureat.”

La rândul sau, doamna Nadina Rus, proprietarul companiei Intelligent Media Solutions, spune: „ Am colaborat în câteva proiecte cu Adnana Georgiana Blaga. Consider că este un om de bun simț, care vede interesul comun înaintea interesului propriu. Este o tânără implicată, talentată, gata să sară în ajutor, un om de echipă.

Are bune abilități de comunicare, care se datorează atât studiilor, cât și deschiderii continue pe care o are pentru învățarea de lucruri noi. Studiază, analizează și are inițiativă. Vorbește în public, are capacitatea și curajul de a-și susține ideile. A dovedit seriozitate în îndeplinirea sarcinilor de lucru și a dus la îndeplinire tot ceea ce și-a asumat.

Respectă oamenii și consideră că fiecare este liber să aibă o părere. Din acest motiv, relațiile pe care le-a dezvoltat în echipele de lucru din care a făcut parte sunt serioase, eficiente și trainice.”

Și doamna Aura Sereny, președintele Asociatiei Producătorilor de Mobilă din România, are aceleași cuvinte frumoase legate de colaborarea avută cu Gorgiana Blaga: „Apreciez

că Adnana Georgiana Blaga are bune abilități de comunicare și dezvoltare a afacerilor, datorită studiilor pe care le are și experienței dobândite în urma participării la întâlnirile cu mediul de afaceri.

Este o tânără cu inițiativă, care participă la conferințe și adunări generale ale APMR, vine cu idei pentru organizarea de evenimente, face demersuri pentru îmbunătățirea imaginii asociației noastre. S-a dovedit a fi un colaborator serios, care și-a îndeplinit cu seriozitate sarcinile pe care și le-a asumat în ședințele noastre de lucru.”

Se vede limpede ca Georgiana Blaga nu a ajuns sa ocupe funcţiile despre care se face vorbire, pentru bani ci pentru a acumula experienţă, fără de care, aşa cum spuneam la început, nimeni nu se uită la tine. De ce să nu acordăm o şansă acestor tineri? De ce să-i judecăm după criterii arbitrare sau în funcţie de interese în loc să-i lăsăm să ne arate ce pot să facă? De ce să transformăm succesul de antreprenor al tatălui, în pedeapsa copilului?

Georgiana Blaga este, alături de tatăl său, acţionar la Simex unde a acumulat 7 ani de experienţă în organizare şi management, studiază, în continuare, un Master în Administraţie Publică şi doreşte să munceasca, aşa cum alţi copii ai potentaţilor zilei nici măcar nu se gândesc… Dacă ne vom repezi ca ulii să tăiem aripile acestor tineri şi să-i condamnăm a priori pentru succesul părinţilor, înseamnă că trăim într-un film prost, foarte prost, cu tot respectul pentru colegii de breaslă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here