Gelu Diaconu fost şef ANAF: Ministrul de Finanțe sună personal şefii companiilor de stat pentru „a face rost” de câteva sute de milioane de lei

0
1598

Ministrul Finanțelor, Ionuț Misa, ar suna personal la sefii companiilor de stat sa faca rost de cateva sute de milioane de lei, după care iese public şi afirmă ca sunt bani, deşi nu sunt, afirmă Gelu Diaconu, fost preşedinte ANAF în perioada 2012-2016.

“Pe fondul imensului scandal al lipsei banilor pentru salariile angajatilor Ministerului Apararii finalizat cu executia tapului ispasitor Tutuianu, tandemul Tudose-Misa da asigurari poporenilor ca situatia bugetului public sta pe roze. O minciuna sfruntata, ca multe altele!

Exista o presiune fantastica asupra deficitului bugetar generata de inconstienta crestere a cheltuielilor cu salariile si pensiile precum si nerealizarii veniturilor programate. Cu situatia de la Ministerul Apararii se confrunta si alte ministere/agentii.

Din dorinta de a da o aparenta pozitiva rectificarii vor umfla artificial veniturile programate pentru cele patru luni ramase pana la sfarsitul anului.

Pentru informarea corecta a dvs. aflati ca, de la inaltimea functiei sale, ministrul Misa, personal, a sunat in disperare de cauza la sefii companiilor nationale pentru “a face rost” de cateva sute de milioane de lei din restul de lichiditati anemice ramase la dispozitia acestora, dupa ce anterior li se “confiscasera” deja rezevele.

Dupa ce au pus in pericol dezvoltarea tarii prin strangularea investitiilor publice li se fragilizeaza viitorul companiilor emblematice ale statului roman: Hidroelectrica, Romgaz, Transgaz, Nuclearelectrica…

De ce fac toate acestea? Simplu: ca sa salveze ce se mai poate salva din mincinosul program de guvernare al lui Dragnea&Valcov”, scrie Gelu Diaconu pe Facebook.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here