Gâdea şi Voiculescu fentează din nou ANAF. Gâdea afirmă că a plătit cash peste 300.000 RON

0
1249

ANAF vrea să pună poprire pe conturile realizatorului tv Mihai Gâdea, pentru că în declaraţiile de avere ale lui Dan Voiculescu, în perioada în care era parlamentar, apărea un credit de 785.000 de lei, acordat în nume personal lui Mihai Gâdea. Acesta a restituit o parte din împrumut, iar în iulie 2012, mai era dator lui Voiculescu cu 695.000 lei. Pe 8 august 2014, Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare în dosarul ICA.

Avocatul directorului Antena 3 Mihai Gâdea a cerut luni Judecătoriei Sectorului 3 să nu pună poprire pe conturile acestuia pentru recuperarea prejudiciului de 60 milioane de euro din Dosarul ICA – Dan Voiculescu. Gâdea împrumutase de la fostul patron al Antena 3 aproape 800.000 de lei în 2011, dar susţine că i-a restituit pe toţi, jumătate în numerar.

La termenul de luni, 25 iunie 2018, avocatul lui Gâdea a explicat că datoria a fost stinsă încă din mai 2014. El a depus o declaraţie semnată de creditorul Dan Voiculescu, dată în aprilie 2016 şi un extras bancar, prin care prezentatorul de la Antene i-ar fi virat milionarului o tranşă în valoare de 305.000 lei.

Restul datoriei ar fi fost restituită în numerar. Avocatul a depus mai multe documente, date privind veniturile lui Gâdea şi extragerile în numerar făcute la bancă, pentru a demonstra că afirmaţiile sale sunt reale. „Conform legii, există o prezumţie, în favoarea debitorului, că a fost restituită datoria”, a spus avocatul.

„Precizez că, de-a lungul celor şase ani în care şi eu am fost prieten cu Gâdea Emanuel Mihai, am constatat ca acesta este prieten foarte bun cu domnul Voiculescu. Aceştia îşi faceau concediile împreună, sărbătorile, fiind împreună la toate evenimentele importante din viaţa lor”, a declarat realizatorul tv Adrian Ursu, audiat ca martor în dosar. De-a lungul timpului, au existat suspiciuni că Voiculescu i-ar fi dat lui Gâdea banii drept primă pentru serviciile prestate.

În februarie 208, Fiscul a cerut şi poprirea conturilor deputatului Daniel Constantin, tot pentru recuperarea unei părţi din prejudiciul constatat în Dosarul ICA. Motivul este asemănător ca în cazul lui Gâdea: între anii 2007-2008, Constantin a împrumutat de la Voiculescu suma de 295.000 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here