Gabriela Firea Pandele, primarul general al Bucureştiului, continuă campania de „pomeni electorale”

0
1224
Firea

După ajutorul financiar de câte 500 de lei dat pensionarilor, Gabriela Firea s-a gândit că nu ar fi rău să organizeze o tabără pentru persoanele de vârsta a treia, dar nu în ţara noastră, ci în Grecia.

Primarul general al capitalei va trimite 1000 de vârstnici într-o tabără în Grecia, timp de opt zile, în localitatea Paralia-Katerini. Condiţia pentru participanţi este să aibă vârsta minimă de 50 de ani, să locuiască în Bucureşti, iar venitul lor brut să nu depăşească 1900 lei lunar.

Pachetul de vacanţă cuprinde, pe lângă masă, cazare şi transport, petreceri tematice („Seară Grecească”, „Seară Românească”), excursii la Muntele Olimp, vizitarea obiectivelor turistice din Meteora cu un ghid turistic şi activităţi recreative.

Pentru cei 1000 de pensionari, Primăria Capitalei scoate din buget 2 milioane de lei.

În acest timp, Parcul Cişmigiu se află într-o stare jalnică. Podurile din cea mai veche grădină publică a capitalei sunt în pericol să se prăbuşească, la fel şi gardurile metalice, mizeria şi şobolanii au invadat parcul, iar vechile clădiri ale WC-urilor publice sunt un focar de infecţie.

Zona „la şahişti” unde pe timpuri se adunau şi discutau microbiştii despre meciurile din fiecare etapă s-a degradat constant în ultimii ani, iar multe dintre mese sunt sparte. Aceeaşi situaţie este şi la Rondul Român, unde statuile marilor oameni de cultură ai naţiunii nu au mai fost curăţate şi reabilitate de foarte multă vreme.

Parcul Cişmigiu este înscris în categoria A ca monument istoric de importanţă naţională, fiind inaugurat pe 22 martie 1860. În perioada anilor 1878-1884, pe vremea regelui Carol I, parcul a fost reamenajat, deoarece o parte din Grădina Cişmigiu a fost cedată pentru deschiderea Bulevardului Regina Elisabeta. Suprafaţa actuală este de aproape 14 hectare.

În urmă cu şase ani a existat un proiect de consolidare a celor trei poduri din parc dar, deşi primăria capitalei oferea trei milioane lei, proiectul nu a mai fost pus în practică.

Anul acesta, primăria capitalei, prin Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti, a dorit să realizeze un proiect de reabilitare a Parcului Cişmigiu, dar, deşi procedura de achiziţie a fost demarată de la începutul lui 2018, nu a fost depusă nicio ofertă pentru efectuarea lucrărilor.

Cu toate acestea, primarul Gabriela Firea nu a luat măsurile necesare pentru ca parcul să fie măcar întreţinut. Primăria Generală Bucureşti avea fondurile necesare ca să facă acest lucru, din moment ce acum Gabriela Firea îşi permite luxul de a plăti 2 milioane de lei pe tabăra din Grecia a celor 1000 de pensionari.

 Acţiunea lui Firea a fost taxată de consilierul general liberal Ciprian Cucu, care a postat pe pagina sa de facebook: „Gata, v-aţi plictisit să-i duceţi la mânăstiri şi să-i plimbaţi pe la moaşte? Aţi trecut la nivelul următor? Duceţi oameni la mare pe banii altor oameni? Asta este mama pomenii electorale! Pandele, recunosc, sunteţi inepuizabili! Daţi mai departe! Ca sa ştie bucureştenii de ce nu sunt bani pentru transport, RADET, autorizaţii de incendiu, combaterea riscului seismic!”.

Toate detaliile pe:

http://www.bursa.ro/in-timp-ce-parcul-cismigiu-se-degradeaza-firea-plimba-de-2-milioane-lei-pensionari-in-grecia-350998&s=politica&articol=350998.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here