Gabriel Biriș și Raluca Costache – invitații Săptămânii Financiare, ediția 30 septembrie 2022

0
827

În cadrul emisiunii Săptămâna Financiară de la Profit News TV din această vineri:

BIO Gabriel Biriș

Gabriel Biriș este unul dintre partenerii fondatori ai Biriş Goran, fiind un avocat de business recunoscut la scară largă ca fiind unul dintre cei mai buni specialiști în fiscalitate din România.

Acesta are o experiență de peste 23 de ani în toate aspectele fiscalității.

Este bine-cunoscut pentru activitatea profesională, dar și pentru eforturile depuse pentru modernizarea legislației și administrației fiscale, în sprijinul mediului de afaceri din România, inclusiv ca Secretar de Stat la Ministerul Finanțelor, în 2016.

Ultimele zece ediții ale publicației Chambers Europe îi confirmă reputația, catalogându-l drept „highly recommended”.

Gabriel este autorul a două cărți de fiscalitate: „Despre Fiscalitate şi Competitivitate” și „Despre Fiscalitate şi Bun Simţ”, ambele publicate în 2012, fiind coautor al lucrării „Controverse în fiscalitate”, publicată în 2011.

Despre Biriș Goran SPARL

Biriș Goran este o casă de avocatură faimoasă din România care a fost înființată în anul 2006.

În cadrul societății Biriș Goran lucrează mai mult de 45 de avocați și consultanți fiscali.

Aceasta a devenit recunoscută de-a lungul timpului, fiind apreciată de ghiduri internaționale ca Legal500 și Chambers Europe.

Printre clienții săi se numără importanți antreprenori, manageri de active și dezvoltatori.

Biriș Goran oferă și servicii de consultanță în real estate care ajută clienții săi în tranzacțiile imobiliare.

În 2012, casa de avocatură a câștigat premiul Firma de Avocatură a Anului în cadrul unui eveniment organizat de CEE Construction and Investment Journal.

BIO Raluca Costache

Raluca Costache activează ca Medic Primar în cadrul Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”București, Secția Gastroenterologie din anul 2015 și în cadrul Secției de Medicina Internă din anul 2011.

Aceasta are și o amplă activitate academică fiind Conferențiar Universitar Doctor, predând disciplina de Medicina Internă și Gastroenterologie din cadrul Facultății de Medicină Generală a Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila.

Din anul 2018 aceasta este și Medic Șef al Laboratorului de Endoscopie Digestivă – Diagnostică și Terapeutică, din cadrul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central Dr. Carol Davila“.

Despre Proiectul ROCCAS II – Sud-Muntenia

Titlul proiectului: „Furnizarea serviciilor de sănătate din programele de prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament precoce al leziunilor precanceroase colorectale – ROCCAS II – Sud-Muntenia”

Codul proiectului (SMIS): 136828

Valoarea totală a proiectului: 23.859.231,79 lei

Data începerii proiectului: 06.11.2020

Data finalizării proiectului: 29.12.2023

Locaţia proiectului:

  • România
  • Regiunea Sud – Muntenia
  • Judeţe: Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman

Managerul de proiect: Prof. Univ. Dr. Gheorghe Cristian

Obiectivul general: Promovarea incluziunii sociale, combaterea sărăciei și a oricărei forme de discriminare, prin creșterea accesului la servicii accesibile, durabile și de înaltă calitate, inclusiv asistență medicală și servicii sociale de interes general, prin organizarea de programe de sănătate și servicii orientate către prevenție, depistare precoce (screening), diagnostic și tratament precoce al cancerului colorectal pentru 50,001 de persoane din regiunea Sud-Muntenia, dintre care minim 59% aparțin grupurilor vulnerabile.

Obiectivele specifice:

OS1 – Conștientizarea și promovarea necesității derulării programului complex de prevenție, depistare precoce (screening), diagnostic și tratament precoce al cancerului colorectal pentru 50,001 persoane din regiunea Sud-Muntenia, prin derularea de activități de informare, educare și conștientizare specifice, destinate grupurilor țintă și publicului larg, la nivel de individ, grup și comunitate, având în vedere că accesul la servicii depinde de adresabilitatea populației și de gradul de conștientizare al propriilor nevoi legate de sănătate și drepturile la serviciile de sănătate.

OS2 – Îmbunătățirea stării de sănătate a populației prin derularea unui program complex de prevenție, depistare precoce (screening), diagnostic și tratament precoce al cancerului colorectal pentru 50,001 persoane din regiunea Sud-Muntenia, identificate în cadrul proiectului, provenind în special din grupuri vulnerabile, trimiterea la medicul specialist a 2,104 persoane, prin asigurarea de servicii și mijloace de suport care să crească accesul la servicii medicale specializate și tratament, prin reevaluarea periodică a pacienților și elaborarea de rapoarte, studii și propuneri de politici publice pe baza datelor obținute în urma screeningului.

OS3 – Asigurarea funcționalității unui centru de prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament precoce al cancerului colorectal în cadrul Institutului Clinic Fundeni în vederea depistării constante a leziunilor precanceroase colorectale, inclusiv după finalizarea intervenției.

OS4 – Crearea unui sistem concret de asigurare a protecției datelor cu caracter personal în conformitate cu prevederile legale în vigoare și întreprinderea tuturor măsurilor necesare pentru procesarea acestora în condiții optime de securitate, pe parcursul derulării proiectului.

OS5 – Promovarea incluziunii sociale, combaterea sărăciei și a oricărei forme de discriminare, având ca prioritate creșterea accesului la servicii durabile și de înaltă calitate, prin utilizarea de metode și instrumente de inovare socială, precum și prin realizarea unui program de screening de cancer colorectal, la nivel regional, nediscriminatoriu și adaptat grupului țintă pentru 50,001 persoane, respectiv facilitarea accesului la servicii de specialitate și tratament pentru 2,104 persoane, în cadrul căruia vor fi utilizate metode și instrumente de inovare socială și vor fi promovate principiile nediscriminării, egalității de șanse și dezvoltării durabile în realizarea intervențiilor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here