From zero to hero. Bogdan Licu, specialul pensionar de 52 de ani, viitor judecător la Curtea Constituțională

0
633

România Valorilor! Astăzi, de 1 iunie, de ziua Copilului, poate că nu există vreo poveste motivaţională mai bună de spus celor care peste câţiva ani încep să plătească pensiile specialilor, aşa, ca educaţie financiară, decât povestea lui Bogdan Licu.

Bogdan Licu, ajuns procuror general adjunct al României (cu note la licenţă de 5 şi 6 la drept penal şi civil, suficient de bune ca la 10 luni de la obţinerea licenţei pentru o facultate neacreditată pe care a absolvit-o), va fi în curând şi pensionar.

Bogdan Licu are 52 de ani, i-a fost aprobată cererea de ieşire la pensie la 52 de ani de către CSM, urmând ca actualii copii să îi plătească cel puţin 40 de ani de acum încolo o pensie de peste 5000 de euro lunar. El va cumula pensia cu salariul de judecător la Curtea Constituţională (da, se poate cu plagiat şi cu 5 şi 6 la drept să ajungi judecător la Curtea Constituţională). Pentru asta, el a fost propus de liderul opoziţiei, fost doctorand SRI, la rândul său, Marcel Ciolacu fiind un absolvent târziu al unei trompete de facultăţi particulare.

Tânărul pensionar de 52 de ani reuşeşte astfel să întregească veniturile din pensii ale familiei, şi soţia sa, Monica Licu, fiind pensionară cu ultimul loc de muncă declarat în declaraţia de avere a lui Licu, la Serviciul Român de Informaţii, veniturile din pensie ale fostei lucrătoare SRI fiind de circa 83.000 de lei anual (circa 1.400 de euro pe lună).

Asta în contextul în care proaspătul pensionar Bogdan Licu va trebui cel mai probabil să se pronunţe în calitate de viitor judecător constituţional (9 ani, timp în care pensia de 5000 de euro pe lună îi va creşte întrucât dumneavoastră îi veţi plăti şi salariile de judecător şi contribuţiile la pensii din acestea, pe chestiunea faptului că legitimaţia de lucrător al SRI este un bilet de la Dumnezeu care garantează imunitate.

La 30 septembrie 2020 (o mai fi crescut de atunci) salariul de bază la judecătorii Curţii Constituţionale este de 29.269 de lei, la care se adăugă:

i) spor pentru risc şi suprasolicitare neuropsihică (5.660 lei lunar);

ii) spor pentru păstrarea confidenţialităţii (1.133 lei lunar);

iii) spor pentru condiţii vătămătoare de muncă (4.390 lei lunar), deci încă 8000 de euro lunar brut.

Licu ar fi putut să ia şi spor de doctorat 950 de lei pe lună, doar că l-a furat, şi prins cu plagiatul de Emilia Şercan, a renunţat ,,de bună voie” la doctoratul furat.

Vă întreb: există vreo poveste reală mai bună de spus copiilor astăzi despre cum poţi ajunge de la zero (5 şi 6 la drept penal şi civil) la hero, respectiv venituri lunare pe care ei copiii le plătesc soţului fostei angajate SRI, propus de fostul doctorand SRI, de peste 13.000 de euro? Pensionar de la 52 de ani?

Lista funcțiilor Curții Constitutionale la 31 martie 2022

SURSA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here