Fostul procuror comunist, Gheorghe Bălăşoiu, are 74.000 de lei pensie.  Aceasta este cea mai mare pensie din România

2
3070

Ministerul Muncii a informat că fostul procuror şi comandant de penitenciar, Gheorghe Bălăşoiu, încasează lunar o pensie astronomică, de aproape 74.000 de lei, echivalentul a mai mult de 15.000 de euro.

„Gheorghe Bălăşoiu, fost procuror comunist şi fost comandat al Penitenicarului Colibaşi, este românul care încasează cea mai mare pensie. Conform unui răspuns al Ministerului Muncii, la solicitarea liberalului Florin Roman, cea mai mare pensie aflată în plată este de 73.890 de lei, adică peste 15.000 de euro lunar şi este încasată de un fost magistrat”, scrie B1tv.

Potrivit calculelor „Adevărul”, în luna iunie, statul a plătit pentru pensiile speciale sume de 88,29 milioane de lei, bani suplimentari pensiei pe care privilegiaţii o încasează în baza contributivităţii.

Potrivit Casei Naţionale de Pensii Publice (CNPP), cea mai mare pensie brută plătită în acest an este de 73.890 de lei, din care 7.189 de lei sunt opriţi ca impozit. Aşadar, cel mai bine plătit pensionar din România încasează lunar 66.701 lei, scrie realitatea.net.

Casa Naţională de Pensii Publice a refuzat să precizeze dacă pensionarul care a încasat în ianuarie 2019 suma de 66.701 lei este acelaşi om care în iunie 2018 avea o pensie netă de 51.334 de lei.

Gheorghe Bălăşoiu, fost procuror-şef în judeţul Argeş şi fost comandant al Penitenciarului Colibaşi, a rămas şi în 2019 cel mai bine plătit pensionar din România.

Categoriile care beneficiază de pensie specială (de serviciu) sunt:

*consilierii de conturi şi auditorii externi ai Curţii de Conturi,

*judecătorii şi procurorii,

*personalul auxiliar de specialitate al instanţelor de judecată şi al parchetelor,

*funcţionarii publici parlamentari,

*personalul aeronautic civil,

*membrii ai corpului diplomatic.

2 COMENTARII

  1. „Procuror comunist ” !!?? Deci, cei care au lucrat inainte de 89 erau medici comunisti, profesori comunisti, muncitori comunisti….avocati comunisti…judecatori comunisti…mai vreti ? CE VINA ARE OMUL ASTA ca legea ii da o enormitate de bani !??
    Doamne cat PROSTIE in tara asta !!!!

  2. Ce vina are? Si-a fabricat pensia: 80% din venitul( nu salariul) din ultima luna de activitate e pensia primita de astia.A fost exact in acea luna pus PROCUROR,el fiind si șef de penitenciar in acelasi timp.A primit,abil lucrat,banii pe toate deplasările facute in acel an,si a facut in draci,in acea luna.Totul planificat cu o minte diabolică.O minte de criminal,pus sa jefuiască banul nostru al tuturor.Un escroc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here