Foşti deputaţi şi senatori din Iaşi şi Botoşani au fost notificaţi de Parlamentului României că bugetul pentru pensiile speciale a fost epuizat

0
1184
pensii-private

Deputaţii şi senatorii care beneficiau de pensii speciale începând cu data de 1 august 2016 nu îşi vor mai primi indemnizaţiile începând din luna iulie 2017, după ce au primit o notificare din partea Parlamentului prin care li s-a adus la cunoştinţă faptul că bugetul alocat pentru aceste indemnizaţii a fost epuizat.

„Se întrerupe acordarea pensiilor speciale, dat fiind faptul că suma prevăzută în buget s-a epuizat”, se arată în notificarea emisă de către Parlament.

Anghel Stanciu, fost deputat PSD de Iaşi din 1992 până în 2016 a declarat că nu îşi face griji, fiind convins că situaţia se va rezolva imediat ce noul guvern îşi va începe mandatul, la rectificarea bugetară.

„Încă de anul trecut, după aprobarea acestor indemnizaţii, finanţarea a fost asigurată până în luna iunie a acestui an, anunţând că se va face completarea la rectificarea de buget. Din cauza situaţiei guvernului, rectificarea bugetară nu a avut loc. În consecinţă, când se va face rectificarea bugetară se va face corecţia necesară şi ne vom primi indemnizaţiile”, a declarat Anghel Stanciu, fost parlamentar de Iaşi.

La rândul său, fostul senator de Botoşani Dumitru Codreanu a declarat că el primea o indemnizaţie de 1.660 lei.

„S-au sistat pensiile. Nu sunt fonduri. În bugetul de stat au fost prevăzute doar 50% din fondurile necesare, iar acum s-au terminat banii. Eu pentru un mandat luam 1.660 de lei pe lună”, a explicat Dumitru Codreanu.

Codreanu a fost senator de Botoşani între anii 2000 şi 2004, din partea PRM.

Din 1 august 2016, foştii parlamentari beneficiază de pensii speciale. Deputaţii şi senatorii beneficiază de indemnizaţia pentru limită de vârstă de la data la care li se acordă drepturile de pensie pentru limită de vârstă, dar nu mai devreme de data încetării mandatului aflat în derulare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here