Ford vrea să elimine volanul de pe mașini

0
3102
ford
Constructorul auto american auto Ford a anunţat că, până în anul 2021, va produce o maşină total autonomă, fără şofer şi fără volan. BBC a făcut un test pe un Ford Fusion.
Proiectul destul de curajos a fost anunţat de preşedintele concernului american Mark Fields, în timpul unui eveniment care a avut loc în Palo Alto, California. Conducerea Ford a precizat că îşi va dubla investiţiile în centrul său de cercetări situat în acest oraş.
Companie tehnologică
Compania americană a specificat că maşina va putea fi folosită de clienţi până în 2021. În ultimii ani, concernul american s-a descris ca find mai degrabă o companie tehnologică şi nu un simplu producător auto. În parteneriat cu firma chineză Baidu, Ford a făcut investiţii comune în valoare de 150 de milioane de dolari în Velodyne, o companie care dezvoltă tehnologia LiDar, un sistem folosit pentru detectarea cu mare precizie a obiectelor aflate în jurul unei maşini.
Testul lui Michelle Fleury

Michelle Fleury de la BBC a făcut un test pe unul dintre cele 10 prototipuri Ford Fusion pe care producătorul American le pregătește pentru realizarea obiectivului din 2021. Cum a fost testul puteți vedea aici:

http://www.bbc.com/news/technology-37351351

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here